Elizas blog

10 oplevelser i Andalusien – oplev autentiske Spanien

Hvad tænker du på, når du tænker Andalusien? De mange dejlige strande, den spanske kultur eller de lækre fisk og andre autentiske retter? Jeg elsker at rejse i Andalusien og at tage på opdagelse i naturen eller historien. Nogle gange nyder jeg også at tage en dag på én af de strande, jeg har fået anbefalet af de lokale. Andalusien ligger i den sydlige del af Spanien. Regionen er kendt for dens dejlige strande og rige kultur og historie. I denne blog finder du 10 af mine bedste oplevelser i Andalusien, som jeg synes, at du skal prøve af!

1. Gå en tur over den eventyrlige Caminito del Rey

El Camino del Rey er en vandrerute, som er bygget ind i bjergvæggene på kløften Gaitanes i nærheden af landsbyen El Chorro. Vandreruten er i alt 8 kilometer lang, og består af forskellige dele. Nogle gange på ruten befinder du dig 100 meter over vandet, der snor sig gennem kløften. Der er en begrænsning på, hvor mange mennesker, der må vandre her per dag, så det er en god idé at bestille billetter hjemmefra. Jeg har tidligere skrevet et blogindlæg om min vandretur på El Camino del Rey, som du kan læse, hvis du vil vide mere.

2. Spis de lækre espeto de sardinas i El Palo

Espeto de sardinas er grillede sardiner på spyd, en klassisk ret fra Málaga. Lokale nyder ofte denne ret. Det er også én af mine lokale favoritter. Retten blev oprindeligt udtænkt af fiskere, og derfor bliver den nogle gange stadig tilberedt i en lille fiskerkutter. Du kan ofte finde espeto de sardinas på stranden. De bedste restauranter, der tilbyder denne ret synes jeg er El zagal og El Tintero i El Palo. Her spiser du sammen med de lokale.

 

3. Besøg den prægtige katedral Mezquita van Cordoba

Mezquita er Cordobas katedral. Byens historiske centrum med katedralen står på UNESCOs verdensarvsliste. Mezquiza betyder moské på spansk. Hermed bliver der henvist til katedralens tidligere funktion og den historiske Reconquista, hvor de muslimske maurere langsomt blev fordrevet fra Spanien. Den store moské blev bygget i det 8. århundrede, men blev siden bygget om til en kirke i det 13. århundrede. I det 15. århundrede blev der så bygget en katedral midt i det hele, som står den dag i dag. Det er helt specielt at tænke på, at der er tre bygninger med tre forskellige religioner i én.

4. Gå en tur gennem Genoves’ tropiske haver i Spaniens ældste by, Cadiz!

I hjertet af den historiske bydel i Cadiz finder du parken Genoves. I denne park finder du et stort udvalg af eksotiske planter og blomster, der sjældent kan findes i andre parker. Der er også en palmehave, hvor du kan se alle mulige forskellige typer palmer. Her kan du sidde på en bænk og nyde stilheden og de smukke planter.

5. Gå på opdagelse i Nerja grotterne ved landsbyen Maro

Drypstensgrotten blev opdaget af fem spaniere i 1959. Spanierne var på udkig efter flagermus, da de opdagede den store grotte. Udover grotten opdagede de også skeletter fra mennesker samt vægmalerier. En tur i Nerja grotterne er nok én af mine mest eventyrlige oplevelser i Andalusien. Jeg kan næsten forestille mig, hvordan det har været at leve her for jeg ved ikke hvor mange hundrede år siden…

6. Beundr flamingoerne ved Laguna de Fuente de Piedra

Søen Fuenta de Piedra er Andalusiens største sø. Vandet i søen kommer fra områdets nedbør, men selv i tørre perioder står søen som et billedskønt sted i Andalusien. Søen er ikke kun et skønt naturområde, men fungerer også som rugested for flamingoer og andre smukke fugle. Jeg kan ikke få nok af at se på disse elegante fugle.

 

7. Gå rundt i Alhama de Granadas smalle gader

Landsbyen Alhama de Granada ligger ved en stejl klippe og har en helt fantastisk udsigt. Gå en tur gennem gaderne og opdag de lækre små restauranter, hvor du kan nyde den dejligste traditionelle mad fra området. I Alhama de Granada er der masser af kirker og små torve, som du kan beundre. Jeg kan sidde i flere timer og følge med i spaniernes livlige gøren i gaderne, mens jeg nyder min espresso.

8. Tag sol på strandene ved Costa de la Luz mellem de lokale

På strandene ved Costa de Luz kan du nyde stranden i ro og fred sammen med nogle af de lokale. Her kommer der ikke mange udenlandske turister, hvilket tiltaler mig. Derfor finder du også den dejlige spanske stemning, som jeg så godt kan lide, på denne strand.

9. Besøg den hyggelige by Ronda og den specielle bro Puente Nuevo

I landsbyen Ronda er der masser af hyggelige torve og terrasser at tage på opdagelse ved. Men det mest bemærkelsesværdige ved byen er Puente Nuevo. Dette er en bro, der er bygget i en 120 meter dyb kløft. Det er imponerende at tænke på, at den blev bygget i det 18. århundrede! Udsigten fra broen er så smuk, især ved solnedgang.

 

10. Lad dig overraske af den særlige naturpark El Torcal Antequera

El Torcal er en fantastisk nationalpark i Antequera. I parken er der klipper af kalksten, som gennem årene er eroderet af vand og vind. Der er forskellige ruter i parken, som du kan gå, og du kan derfor selv bestemme niveauet for din vandretur. Tag de gode vandresko på, for nogle gange er underlaget ikke så stabilt.

 

Endnu flere oplevelser i Andalusien

Får du også helt lyst til at tage til Andalusien? Tag da et kig på mine indkvarteringer i Andalusien! Hvis du vil have flere tips til oplevelser i Andalusien, kan du læse min blog med tips til når du besøger Málaga, eller denne blog om mine favoritbegivenheder i Spanien.

Relaterede rejsebeskrivelser

Ingen kommentarer endnu

Skriv en kommentar