Elizas blog

3 portugisiske markeder der mætter sultne øjne

Det er nok ikke nogen hemmelighed, at jeg elsker markeder. Alle duftene, farverne, lydene og, især, smagene! Med sine unikke lokale produkter, herlige specialiteter og autentiske håndværk er Portugal et særdeles godt sted at besøge markeder. Jeg kan tilbringe timevis ved boderne på udkig efter lækkerier, jeg senere kan tilberede på portugisisk manér i mit sommer tilflugtssted. Uanset om jagten står på en fin souvenir eller farverige retter – disse 3 markeder i Portugal kan mætte selv de mest sultne øjne.

Mercado Municipal de Silves, Algarve

Det historiske Silves er kendt som en af de smukkeste landsbyer i Algarve. Den er bedst kendt for den gigantiske røde mur, der tårner sig op over landsbyen. Ved floden Rio Arade finder du det pragtige Mercado Muncipal de Silves, der byder på frisk fisk, kød og mange andre lækkerier. Bygningen er i sig selv et besøg værd. Under det høje loft er det dejligt at køle af, mens solen brænder udenfor. Lørdag er den travleste dag, men her fortsætter markedet helt ud på torvet foran.

Tip: Efter at have vandret rundt på markedet i længere tid, så kan du udhvile dig hos en af de mange cafeer langs vandet. Her får du en smuk udsigt over floden.

Hvor: N124, Silves

Hvornår: Mandag t/m lørdag, om morgenen

Mercado do Santo da Serra, Madeira

I den østlige del af Madeiras indland, midt i den grønne natur, befinder landsbyen Santa da Serra sig. Hver søndag står den lokale befolkning klar med deres varer i små telte: friske gulerødder, kål, tomater samt tropiske frugter som ananas og passionsfrugter. Du finder frisk fjerkræ og drikkevarer som vin, likør og poncha. Den sidstnævnte er en traditionel drink fra Madeira lavet af aguardente, honning, sukker, revet citronskal og frugtsaft.

Tip: Hos markedet skal du bestemt prøve bola do caco, et lokalt brød fra Madeira.

Hvor: Hovedvejen (ER207), Santa da Serra

Hvornår: Søndag

Mercado do Livramento Setubal, Costa de Lisboa

Dette er ikke et standard, hyggelig marked, nej, det er et enormt marked. Intenst og overvældende. Men tag ikke fejl, markedet er originalt og fuldstændig autentisk. Det er startet her i den store blå hal fra det 18. århundrede. I fiskeafdelingen finder du gigantiske sværdfisk ved siden af den lokale specialitet, sardinen. De fleste varer, såsom friske østers, havtasker med store hoveder og uhyggeligt udseende sorte sabelfisk, kommer direkte fra havet. Du kan også forkæle dig selv med lokale retter ved én af de mange boder.

Tip: Orienter dig før du bliver fristet til at købe noget, priserne kan nemlig variere betydeligt.

Hvor: Av. Luisa Todi 163, Setubal

Hvornår: Tirsdag t/m søndag fra kl. 7-14.

Hvilke portugisiske markeder kan du godt lide at besøge?

Relaterede rejsebeskrivelser

Ingen kommentarer endnu

Skriv en kommentar