Elizas blog

Ferie med baby? 5 svar på spørgsmål om at rejse med en baby

Ligegyldigt om I skal på ferie til Grækenland, Spanien eller Malta, er jeres første ferie sammen et stort eventyr. Men at rejse med en baby kan også være spændende! For hvordan sørger du for, at flyrejsen bliver så komfortabel som muligt for dig og dit barn? Gennem årene har jeg modtaget en del spørgsmål fra mødre, der skal på ferie med mig. I denne blog besvarer jeg de oftest stillede spørgsmål, omhandlende det at rejse med en baby.

1. Fra hvornår må jeg flyve med en nyfødt baby?

Nyfødte babyer må flyve fra 7 dage efter deres fødsel, hvis fødslen er forgået uden komplikationer. Hvis din baby er for tidligt født, skal flyveturen godkendes af din læge. Jeg vil råde dig til at tage kontakt til din læge inden du bestiller en ferie med en nyfødt. Du er også altid velkommen til at tage kontakt til mine kolleger eller flyselskabet. Glem ikke at medbringe babyens eget pas.

2. Hvor meget bagage må jeg tage med, når jeg rejser med en baby?

For at få en komfortabel ferie med de mindste, har du brug for en hel del udstyr og ting. En barnevogn eller klapvogn, en taske fuld af bleer, mad og drikke og selvfølgelig favoritbamsen. Reglerne angående bagage varierer i de forskelle luftfartselskaber.

For håndbagage gælder der næsten altid de samme regler. En baby (0-2 år) har som regel ikke ret til at medbringe egen håndbagage, da en baby som udgangspunkt ikke har sit eget sæde. Dog er det for det meste tilladt at medbringe ting, som er nødvendige for rejsen, som for eksempel bleer og mad. Se min serviceside for de specifikke regler per luftfartselskab.

Ofte må du medbringe en klapvogn som indchecket bagage, men her varierer reglerne igen. På samme måde er det også forskelligt, hvilke regler der er for indchecket bagage. På min serviceside finder du de specifikke regler samt links til luftfartselskaberne, hvor du kan læse mere.

3. Hvor sidder min baby i flyet?

Når du rejser med din baby, sidder din baby for det meste på dit skød. Når du rejser med din baby, og du checker ind, er der specielle sæder beregnet til jer. Disse stole har en ekstra iltmaske, der er beregnet til babyer samt et forlængelsesstykke til sikkerhedsselen. Hvis du hellere vil have, at din baby sidder på sit eget sæde, tag da kontakt til mine kolleger. I de fleste tilfælde vil flyselskabet bede dig om at medbringe din autostol. De forskellige regler finder du på denne side.

4. Hvor meget skal jeg betale for min baby?

I de fleste tilfælde er prisen for at rejse med en baby 300 kroner. Dette er et administrationsgebyr.

Din baby tæller for det meste ikke med i værelsesbesætningen på mine indkvarteringer. Derfor bliver administrationsgebyret fordelt på de andre rejsende.

Nogle indkvarteringer regner babyen med, og i disse tilfælde kan det umiddelbart se ud til, at prisen for din baby er højere end de 300 kroner. Dette er fordi, at den fulde pris bliver fordelt på alle rejsedeltagere, inklusive din baby. Men i virkeligheden er prisen den samme, priserne bliver blot fordelt lige på hjemmesiden. Når du modtager din faktura, vil du kunne se, hvordan priserne fordeler sig på hver enkelt person.

5. Eliza, har du flere tips til at rejse med en baby?

Jeg har her samlet nogle små tips, der kan gøre din rejse med din baby lidt lettere:

  • Når du rejser med en baby, får I lov til at boarde flyet som nogle af de første, så I kan sætte jer godt til rette;
  • Babyer kan få ondt i ørerne når trykket forandrer sig. Det kan hjælpe at drikke lidt, så sørg for at have noget ved hånden under opstigning og landing, så I kan begrænse smerten;
  • Prøv at få din baby til at sove under opstigning og landing, da dette er de to mest sårbare tidspunkter af rejsen;
  • Det kan godt være lidt koldt under flyrejsen. Sørg for at have nok varmt tøj med og evt. et tæppe;
  • Hav nok mad og bleer med i håndbagagen til flyrejsen;
  • Luften kan være ret tør i kabinen. Sørg for at din baby får nok at drikke;
  • Under flyveturen har du sikkert brug for alle mulige småting til din baby. Sørg for, at disse er pakket smart ned i håndbagagen, så du let kan få fat på dem.

På min serviceside finder du flere informationer om at rejse med en baby. Har du stadig spørgsmål, du ikke har fået besvaret, tag da kontakt til én af mine kolleger ved at sende en mail eller ringe. De hjælper dig gerne til en god og komfortabel ferie. Er du på udkig efter inspiration til en god feriedestination til dig og din familie? I en tidligere blog har jeg delt mine bedste indkvarteringer til ferier med hele familien. På denne side finder du desuden alle mine bedste familieferier!

Relaterede rejsebeskrivelser

Ingen kommentarer endnu

Skriv en kommentar