Elizas blog

Aktuelle opdateringer omkring destinationer

FAQ Eliza was here

Eliza was here følger nøje med i opdateringerne omkring coronavirusset, både ved vores destinationer og hovedkontor. Vi er i konstant kontakt med de nationale (lokale) og internationale myndigheder. Vi holder dig informeret igennem denne side.

Opdatering Coronavirus 14-03-2020 – Alle flyrejser til og med 13. april aflyst

Sidste update: 19/03/2020

Som resultat af den verdensdækkende kamp mod Coronavirus, og den nuværende hastighed af efterfølgende tiltag fra både lokale og internationale myndigheders side, har vi besluttet at aflyse alle flyrejser med afrejse til og med den 13. april. For alle ferier med afrejse fra den 14. april og frem, er der i øjeblikket ikke sket ændringer. Vi fortsætter selvfølgelig med at følge udviklingen af situationen, såvel som vejledningerne fra myndighederne.

Kommunikation og konsekvenser for din booking

Vi informerer kunder der endnu ikke er rejst, via email og telefon, om at vi har aflyst deres ferie, men at de selvfølgelig ikke har mistet deres penge. Alle berørte kunder vil modtage det betalte beløb som en voucher til en følgende ferie, der kan bruges til bookinger foretaget inden for et (1) år efter udstedelsen, med en destination og afrejsedato efter eget valg.

Hvordan får du information omkring din rejse efter disse tiltag

Vi er i øjeblikket travlt optaget med at hjælpe vores kunder, som er blevet berørt af de nye tiltag i den foregående periode, på den bedst mulige måde. Af hensyn til vores kunder, og for at sikre os at dette forløber så glat som muligt, kan du nedenfor finde informationer og retningslinjer vedrørende kontakt med Eliza was here. Vi beder om din forståelse og tålmodighed.

 • Vi kontakter dig! Du kan selvfølgelig stole på at vi gør dette i en rækkefølge baseret på hast og nødvendighed. Vi vil derfor venligst bede om at du ikke kontakter os i den kommende periode.
 • Vi har sørget for at svarene på de mest ofte stillede spørgsmål er nemme at finde i vores FAQ sektion længere nede på denne side.
 • Vi gør alt hvad vi kan for løbende at holde denne side opdateret. Så snart vi modtager informationer omkring specifikke destinationer fra myndighederne, vil vi opdatere siden. Vi opfordrer dig til også selv at følge de officielle opdateringer fra myndighederne, da udviklingerne og opdateringerne ofte hurtigt følger hinanden.

Vi forstår godt at du gerne vil vide hvor du står og hvilke muligheder du har. Vi vil gerne understrege at vi gør alt hvad vi kan for at give dig denne klarhed, for at begrænse konsekvenserne for alle, og for samtidigt at holde situationen under kontrol. Vi arbejder tæt sammen med myndighederne, såvel som de flyselskaber vi samarbejder med, vores agenter og ejere.

Lige nu bestemmes rækkefølgen baseret på hast og nødvendighed således:

 1. Hjemsendelse af gæster fra destinationer hvor grænserne lukker
 2. Afrejse inden for 24 timer til destinationer med negative rejsevejledninger, eller destinationer hvor grænser er eller vil blive lukket
 3. Afrejse inden for 48 timer til destinationer med negative rejsevejledninger, eller destinationer hvor grænser er eller vil blive lukket
 4. Afrejse +48 timer til destinationer med negative rejsevejledninger, eller destinationer hvor grænser er eller vil blive lukket
 5. Senere afrejse og andre spørgsmål

Opdatering Coronavirus – Alle lande

Sidst opdateret: 13-03-2020

Udenrigsministeriet i Danmark fraråder nu alle ikke-nødvendige rejser til alle lande, grundet coronavirus. Det anbefales at alle danskere der er ude at rejse tager hjem så hurtigt som muligt. Disse rejsevejledninger påvirker vores destinationer, og derfor vil vi kontakte alle berørte rejsende. Vi opdaterer løbende denne side når vi har mere information.

Opdatering Coronavirus – Italien

Sidst opdateret: 10-03-2020

I lyset af de seneste nyheder fra det nordlige Italien, følger vi situationen omkring vores destinationer i landet nøje. Rejsevejledningerne for hele landet er blevet opdateret, og udenrigsministeriet fraråder nu alle ikke-nødvendige rejser til hele landet. Dette er som følge af de italienske myndigheders tiltag for at mindske smitte. Desværre påvirker disse rejsevejledninger vores destinationer i Italien, og vi vil kontakte alle berørte rejsende. Flere informationer vil blive tilføjet til denne side så snart vi ved mere om situationen.

Rejsevejledningerne for regionerne Emilia-Romagna, Lombardiet, Piemonte, Veneto, Marche og Valle d’Aosta er stadig gældende. Udenrigsministeriet fraråder alle rejser til disse regioner, efter at de Italienske myndigheder har indført omfattende tiltag for at mindske smitte. Ingen af de ferier vi tilbyder er i disse regioner.

Opdatering Coronavirus 07-03-2020 – Portugal

Rejsevejledningerne for Portugal er blevet opdateret. Udenrigsministeriet opfordrer rejsende til at være ekstra forsigtige i Portugal, som følge af en stigning i antallet af coronavirus-smittede, og de lokale myndigheders tiltag for at forebygge yderligere smitte. Der er endnu ikke udstedt negative rejsevejledninger (orange eller rød kode) for nogle af de regioner vi tilbyder, og derfor vil vores rejser fremskride som normalt, og vores generelle rejsebetingelser gælder stadig. Skulle der ske ændringer i rejsevejledningerne, vil vi kontakte de berørte rejsende og opdatere denne side.

Opdatering Coronavirus 07-03-2020 – Grækenland

Rejsevejledningerne for Grækenland er blevet opdateret. Udenrigsministeriet opfordrer rejsende til at være ekstra forsigtige i Grækenland, som følge af en stigning i antallet af coronavirus-smittede, og de lokale myndigheders tiltag for at forebygge yderligere smitte. Der er endnu ikke udstedt negative rejsevejledninger (orange eller rød kode) for nogle af de regioner vi tilbyder, og derfor vil vores rejser fremskride som normalt, og vores generelle rejsebetingelser gælder stadig. Skulle der ske ændringer i rejsevejledningerne, vil vi kontakte de berørte rejsende og opdatere denne side.

Opdatering Coronavirus 06-03-2020 – Spanien

Rejsevejledningerne for Spanien er blevet opdateret. Udenrigsministeriet opfordrer rejsende til at være ekstra forsigtige i hele landet, som følge af en stigning i antallet af coronavirus-smittede. Der er endnu ikke udstedt negative rejsevejledninger (orange eller rød kode) for nogle af de regioner vi tilbyder, og derfor vil vores rejser fremskride som normalt, og vores generelle rejsebetingelser gælder stadig. Skulle der ske ændringer i rejsevejledningerne, vil vi kontakte de berørte rejsende og opdatere denne side.

Opdatering Coronavirus 25-02-2020 – Tenerife

På den spanske ø Tenerife, er en italiensk turist smittet med coronavirus. Af denne grund holder vi øje med situationen på Tenerife. På dette tidspunkt er der ikke basis for ikke at fortsætte vores rejser til Tenerife, og vores standard ændringspolitik i forbindelse med vores generelle rejsebetingelser gælder stadig. Skulle situationen på Tenerife ændre sig uventet, vil vi informere de berørte rejsende.

Mere information?

For mere information om coronavirus, henviser vi til sundhedsstyrelsens hjemmeside. For aktuelle rejsevejledninger henviser vi dig venligst til Udenrigsministeriets hjemmeside.

Ofte stillede spørgsmål

Sidst opdateret: 19-03-2020

Læs herunder nogle ofte stillede spørgsmål.

Information om ferier med afrejse efter 13. april

Mange lande indfører i øjeblikket nye tiltag, og nogle grænser lukkes. Hvis dette påvirker ferier efter den 13. april vil vi fortsat sørge for at vores kunder ikke mister deres penge. Alle berørte kunder vil modtage den nøjagtige værdi som en voucher til en følgende ferie. Voucheren vil være gyldig for ferier der bookes indtil 30. April 2021, med en destination og afrejsedato efter eget valg. Skulle dette ske, vil vi selvfølgelig tage kontakt til de berørte kunder.

De følgende destinationer er lukket i en længere periode. Indtil de forneden nævnte datoer, gælder de samme betingelser som for bookinger med afrejse før den 13. april. Vi vil sørge for at tage kontakt til dig i dette tilfælde, og beder dig derfor om ikke at kontakte os.

 • Grækenland – 30. april
 • Cypern – 30. april

Information om udvekslingsgaranti

Vores gratis udvekslingsgaranti gælder stadig. Læs mere om vores udvekslingsgaranti på denne side.

Hvor up-to-date er jeres informationer?

Vi gør vores bedste for løbende at holde vores hjemmeside og blog opdateret. Så snart vi modtager informationer om en specifik destination fra myndighederne, opdaterer vi siderne. Vi opfordrer dig til også selv at følge de officielle opdateringer fra myndighederne, da udviklingerne og opdateringerne ofte hurtigt følger hinanden.

Hvordan kommer jeg i kontakt med Eliza was here?

Vi forstår godt at du gerne vil vide hvor du står og hvilke muligheder du har. Vi vil gerne understrege at vi gør alt hvad vi kan for at give dig denne klarhed. For at sikre os at dette forløber så glat som muligt, beder vi dig venligst om ikke at kontakte os lige nu. Vi kontakter dig hvis udviklingerne omkring coronavirus påvirker din ferie.

Hvornår vil Eliza was here kontakte mig?

Lige nu bestemmes rækkefølgen baseret på hast og nødvendighed således:

 1. Hjemsendelse af gæster fra destinationer hvor grænserne lukker
 2. Afrejse inden for 24 timer til destinationer med negative rejsevejledninger, eller destinationer hvor grænser er eller vil blive lukket
 3. Afrejse inden for 48 timer til destinationer med negative rejsevejledninger, eller destinationer hvor grænser er eller vil blive lukket
 4. Afrejse +48 timer til destinationer med negative rejsevejledninger, eller destinationer hvor grænser er eller vil blive lukket
 5. Senere afrejse og andre spørgsmål

Jeg er på ferie lige nu, og negative rejsevejledninger er blevet udstedt. Hvad nu?

Hvis du er på ferie ved en destination som der lige nu er udstedt negative rejsevejledninger for, kontakter vi med det samme myndighederne. Sammen med dem og vores partnere, vil vi sørge for at du får så meget vejledning som muligt, og at du kan vende tilbage til Danmark så snart det er ønsket og muligt.

Jeg er lige nu i et land med indrejse restriktioner. Hvad nu?

Du er vores første prioritet, og vi vil kontakte dig så hurtigt som muligt for at finde en løsning. Vi er dog afhængige af informationerne der formidles fra lokale myndigheder og ministerierne.

Hvad sker der hvis der er blevet diagnosticeret fare for coronavirus smitte ved min feriedestination?

Eliza følger nøje med i udviklingen med hensyn til coronavirus, både ved vores destinationer og vores hovedkontor. Vi er i konstant kontakt med lokale og internationale myndigheder. I øjeblikket har virussen ingen indflydelse på vores ferier og destinationer. Vores ferier fortsætter, så længe der ikke er gældende negative rejsevejledninger fra Udenrigsministeriet. Indtil da er det kun muligt at ændre eller annullere din ferie i henhold til vores generelle betingelser.

Et fund af coronavirus ved en destination resulterer ikke nødvendigvis i negative rejsevejledninger. Afhængig af situationen vil regeringen overveje, om rejsen til den pågældende destination bør mindskes for at forhindre risikoen for (yderligere) smitte. Rejsevejledninger kan også kun udstedes til en (del af en) by eller region. For aktuelle rejsevejledninger henviser vi dig venligst til Udenrigsministeriets hjemmeside.

Kan jeg aflyse eller ændre min rejse i forbindelse med coronavirus?

Så længe der ikke er udstedt negative rejsevejledninger der er gældende for din feriedestination, gælder vores generelle betingelser og standardændringspolitik stadig. Dette betyder at du kun kan ændre eller aflyse din ferie i overensstemmelse med vores standard procedurer.

Annullering mod omkostninger
Den rejseansvarlige (main booker) kan aflyse ferien i henhold til vores standard procedure, direkte online igennem den personlige portal på vores hjemmeside (Min Eliza). Der kan du se omkostningerne der gælder for aflysning af din ferie.

Ændring af booking
Ombestelling af en ferie kan kun udføres af den rejseansvarlige (main booker), i henhold til vores standard procedure, som før nævnt. Du kan ringe til os på: +45 89 88 24 29 eller sende en e-mail til: info@elizawashere.dk
Vi hjælper dig gerne!

Hvornår udstedes der negative rejsevejledninger?

Når Udenrigsministeriet udsteder rejsevejledninger med orange eller røde koder for en by eller region, betyder det at der er negative rejsevejledninger for denne by eller region. Læs mere om hvad Udenrigsministeriets farvekoder betyder her.

Et fund af coronavirus ved en destination resulterer ikke nødvendigvis i negative rejsevejledninger. Afhængig af situationen vil regeringen overveje, om rejsen til den pågældende destination bør mindskes for at forhindre risikoen for (yderligere) smitte. Rejsevejledninger kan også kun udstedes til en (del af en) by eller region. For aktuelle rejsevejledninger henviser vi dig venligst til Udenrigsministeriets hjemmeside.

Hvad hvis der udstedes et negativt rejseråd for min feriedestination i forbindelse med coronavirus?

Eliza was here følger opdateringerne omkring corona virus nøje, både ved vores destinationer og vores hovedkontor. Vi er i konstant kontakt med lokale og internationale myndigheder. I øjeblikket har virussen ingen indflydelse på vores ferier og destinationer.

Selvfølgelig sætter vi vores rejsendes helbred først blandt vores prioriteter. Hvis der udstedes et negativt rejseråd omkring en af vores destinationer, vil vi kontakte de berørte rejsende for at evaluere mulighederne. Har vi ikke kontaktet dig omkring din ferie, kan du antage at din ferie fremskrider som normalt.

I det tilfælde at der er blevet udstedt negative rejsevejledninger for din destination, vil vi kontakte den rejseansvarlige (main booker) for din ferie. Hold derfor altid øje med din mail og din telefon. Husk på at vi gerne vil finde en god løsning for alle kunder, og derfor vil prioriterer baseret på afrejsedato.
Sammen med den rejseansvarlige vil vi undersøge om ferien kan bookes om til et bedre alternativ. Ved negative rejsevejledninger er der dog selvfølgelig mulighed for at aflyse rejsen uden omkostninger.

Husk desuden, at rejserådgivning altid er gældende i en periode på max 4 uger. Når der udstedes negative rejseråd, vedrører det ferier med afrejse inden for en måned. Bookinger med afrejse efter mere end en måned vil derfor kun kunne ændres i overensstemmelse med vores generelle betingelser.

Er jeg forsikret / kan jeg blive forsikret i forbindelse med coronavirus?

Rejse-/Afbestellingsforsikring

Dette kommer an på dækningen af den forsikring du har tegnet. Har du tegnet din rejse- og/eller afbestillings-forsikring igennem os? Så har vi tegnet den igennem Europæiske Forsikring.

 • Afbestillings forsikring premium dækning: Denne forsikring har dækning med alle risici, der lader dig annullere din rejse. Husk på at et fradrag på 25% gælder, og at der derfor maksimalt udbetales 75%.
 • Afbestillings forsikring gold dækning: Denne forsikring inkluderer desværre ikke dækning af alle risici, og coronavirus er derfor ikke en gyldig grund til at annullere i overensstemmelse med forsikringsbetingelserne.
 • Rejseforsikring: Dækningen af en rejseforsikring gælder altid, med mindre du bevidst rejser til et område hvor Udenrigsministeriet har udstedt en rød kode.

Bemærk at tilbagebetaling af et søgsmål altid vurderes af forsikringsselskabet. De beslutter om søgsmålet er velbegrundet, og om der bør tilbagebetales.