Elizas blog

Algarve: En duft af blomstrende appelsintræer

“Det ægte, autentiske liv i Algarve? Hvordan er det?”’ Min guide José tænker sig om et øjeblik. ”Det er især roen og den gode plads.” Han er tres år og en mand, der holder af traditioner og faste principper. Og den type portugiser, der hellere end gerne tager sig tid til at vise dig sit lands smukke steder og seværdigheder.

Monchique-bjergene

Lige fra det øjeblik jeg ankom til Algarve, har han forsøgt at få mig med på en vandretur i Monchique-bjergene. Og nu skal vi endelig afsted! José fortæller i ét væk om landskabet med eukalyptustræer og alle appelsin- og figenlundene. Undervejs kommer vi også forbi et forfaldent Franciskaner-kloster. På de stejle bjergvægge kan man stadig skimte spor efter vulkanen, som disse bjerge egentlig er opstået af.

Det er klart i vejret, så vi gør ofte holdt for at nyde den pragtfulde udsigt. Jeg får øje på Silves, den lille, hvide by med de typiske portugisiske huse, der ligger omgivet af skove. ”Eliza, du ville vide noget om det ægte Portugal? Se dig omkring, for det er lige her.” Jeg indånder duften af blomsterne fra de mange appelsintræer og smiler til ham. Jeg forstår godt, hvorfor José er stolt over at vise sit Portugal frem!

Relaterede rejsebeskrivelser

Ingen kommentarer endnu

Skriv en kommentar