Elizas blog

En magisk dag under ballonfestivalen i Catalonien

Jeg ligger ved den klare blå swimmingpool, midt i stilheden i Catalonien.  For at være helt præcis, opholder jeg mig nu på Apartments Torre Nova, og nyder min skyggeplads af det autentiske landhus. Jeg åbner langsomt mine øjne, bag solbrillerne, og betragter det omkringliggende landskab. Pludselig får jeg øje på en gul prik der stiger op fra bakkerne. Derefter en rød prik, og en lilla! Nysgerrigt løber jeg indenfor for at hente Jacqueline. ”Jacqueline, hvad er de fine prikker i luften? Det har jeg ikke set før.”
”Det er luftballoner, Eliza! Du har valgt at besøge os mens den største ballonfestival i Europa løber af stablen.” Mine planer for den næste dag er hermed lagt.

Den europæiske ballonfestival har eksisteret siden 1973 og bliver fejret hvert år i juli måned. Over fire dage kommer ballonskippere fra hele verden for at beundre hinandens balloner og flyve sammen. Mere end 50 balloner deltager i festivalen og konkurrerer om titlen. Traditionen tro bliver festivalen afrundet med ”Night Glow”. Denne aften er godt besøgt af de lokale, da der også er musik, god mad og endda fyrværkeri. Jeg kan slet ikke vente med at opleve det hele!

Europæisk Ballonfestival

Fra dag til nat

Sammen med Jacqueline er jeg stået tidligt op for at se ballonerne. To gange om dagen bliver ballonerne sendt op fra en stor åben mark. ”I det tidlige morgenlys er ballonerne så smukke” siger Jacqueline drømmende. Vi går over marken og ballonerne ligner store farveklatter på græsset. Med en masse larm fra brænderne bliver ballonerne blæst op med varm luft, og himlen fyldes med alle regnbuens farver. ”Vil du følge ballongerne?” spørger Jacqueline. ”På en motorcykel kan du køre gennem det catalanske landskab og følge ballonerne. Du kan endda deltage i konkurrencen om det smukkeste billede!”

Om aftenen vender vi igen tilbage til marken, der nu ligger helt sort hen. Et øjeblik forstår jeg ikke, hvorfor aftenen hedder ”Night Glow”. Men så begynder nedtællingen over højtalerne; 5, 4, 3, 2, 1… Brænderne larmer og alle ballonerne stiger til vejrs på samme tid. Sikke et fantastisk smukt syn! Som gigantiske lanterner lyser ballonerne marken op. Jeg kunne kigge på dem i timevis. Før jeg ved af det, får jeg stukket et glas vin i hånden, og Jacqueline er på jagt efter duften af paëlla. Efter en uforglemmelig dag kan dette kun blive en skøn aften!

Vil du selv besøge ballonfestivalen?

Festivalen finder dette år sted fra 12.-15. juli i Igualada, ca. 20 min. kørsel fra Apartments Torre Nova.  Vil du se mere af Spanien? Læs evt. min blog om min eventyrlige dag i Andalusien.

Relaterede rejsebeskrivelser

Ingen kommentarer endnu

Skriv en kommentar