Elizas blog

Et besøg hos Fia i Lissabon

Min veninde Fia, en hyggelig portugiser, er en livsnyder ligesom mig. Hun kender Costa de Lisboa rigtig godt, og deler glædeligt ud af sin erfaring. Da jeg i sidste uge ringede og fortalte, at jeg denne uge ville slå et smut forbi kysten ved Lissabon, inviterede hun mig med det samme til at komme og besøge hende.

Det ældste kvarter i Lissabon

Da jeg ankom til Portugal stod Fia allerede og ventede på mig i lufthavnen. Hun tog mig, med det samme, med til Alfama, det ældste kvarter i Lissabon. Vi besøgte herefter ruinerne af det imponerende slot Castello de Sâo Jorge og nød den fantastiske udsigt over byen. Vi slentrede hele dagen gennem forskellige områder, for at få følelsen af det ægte Portugal ind under huden. De entusiastisk snakkende mænd på cafeerne, de autentiske restauranter, hvor du kan nyde det omfattende portugisiske køkken og lytte til den traditionelle fado-musik; jeg føler mig næsten selv som en ægte portugiser!

Kongelig favorit

Lissabon er ifølge Fia ikke den eneste grund til at besøge Costa de Lisboa. Når hun fortæller mig om byen Sintra med alle dens monumenter, eventyragtige paladser og frodige haver, ved jeg med det samme, hvor jeg vil tilbringe min sidste dag i Portugal; Sintra!

Sammen med Fia slentrer jeg gennem den betagende by. Jeg ved slet ikke hvor vi skal begynde, der er så meget at se! Sintra ligger gemt mellem dybe kløfter, store skove og ferskvandskilder. Ikke underligt, at det i lange tider var den portugisiske dronnings favorit sted, at tilbringe sine somre! I midten af byen ligger det kongelige palads, Palácio Nacional de Sintra, bygget i et sammensurium af stilarter, da det hele tiden blev udvidet gennem de mange generationer.

Fia og jeg slutter vores besøg af, med en traditionel portugisisk ret: Sardinhas assadas. ”Min mor laver også tit denne ret med sardiner. Den må du komme og smage næste gang du er i nærheden.” Jeg vil holde hende på ordet, for jeg kommer helt sikkert tilbage igen!

Relaterede rejsebeskrivelser

Ingen kommentarer endnu

Skriv en kommentar