Elizas blog

En roadtrip langs de lækre delikatesser på Sicilien

”Så, det var vist det hele” sukker jeg, mens jeg stopper den sidste taske ind i bilen i den brændende sol. Jeg giver min veninde Franca et stort kram. ”Vent lige, jeg har noget til dig!” råber Franca, mens hun løber tilbage i sin vingård. ”Du må ikke forlade øen, før du har smagt alt dette” griner hun og giver mig en farverig notesbog. Jeg bladrer i bogen og ser, at hver side beskriver en unik siciliansk delikatesse. Sikke en fin gave! Jeg omfavner Franca en sidste gang, tager mine solbriller på og hopper ind i bilen til min ven Daniel, på vej på roadtrip for at smage alt det kulinariske Sicilien har at byde på.

Sursøde Caponata i Modica

Først besøger vi den smukkeste gård på øen: Masseria Ciancio, ejet af Signora Gina i Modica. Hun inviterer os til at spise med, da hun har lavet noget helt særligt. Før tallerkenen når hen til mit bord, kan jeg allerede dufte den krydrede aroma af frisk basilikum. Ja det er bella Italia! Gina har lavet Caponata, en varm aubergine salat, perfekt afbalanceret af sur og sød. Smagen minder mig en smule om græsk Musaka eller marokkansk Zalook. Gina giver mig ret, og fortæller at Sicilien er smeltet sammen af alle mulige forskellige kulturer, og det afspejles bedst på tallerkenerne. Mange retter har indflydelse fra det græske, arabiske og nordafrikanske køkken. Også Caponataen bliver lavet på mange måder, nogle laver det med oliven, andre med løg eller gulerod. Næsten hver sicilianske familie har deres egen variant af denne traditionelle ret.

Caponata i Modica, Sicilien

Den bedste is i verdenen i Noto

”Vidste du at Noto er kendt for den lækreste is i verden?” spørger ejeren af vores næste indkvartering på vejen, Casal Di Noto. Imens hun fortæller dette, ændrer jeg med det samme vores planer for eftermiddagen: Daniel og jeg skal på opdagelse efter den bedste is! På en idyllisk lille plads i Noto falder mit blik med det samme på en lille isbod. Ismanden fortæller os at man på Sicilien får sin is serveret i et brød. Hvilken sjov overraskelse! Varmen gør at isen hurtigt smelter, men brødet absorberer isen, og den drypper derfor ikke. -hvor smart! På den hyggelige plads sætter vi os til rette og nyder vores helt igennem fantastiske is!

Is i Noto, Sicilien

Sprøde Aranchini i Palermo

Vi kører langs den betagende kyst, som leder os til den anden side af øen, hvor vi beslutter os for at besøge hovedstaden Palermo. Byen er ikke som andre steder på øen, den er konstant i bevægelse. Forskellige dufte, farver og lyde bliver hurtigt erstattet af nye. Palermo er kendt for sin streetfood, og du finder her også en mad bod på næsten hvert et gadehjørne. Vi leder efter byens specialitet, Aranchini. Dampen stiger op fra den glohede stegte ris bold. Jeg tager forsigtigt en bid, en supersprød skorpe og blød og cremet indeni. Jeg kan slet ikke vente med at lave dette til mine venner derhjemme!

Aranchini i Palermo, Sicilien

Hvad har du spist på Sicilien, som du kan anbefale? Lad det endelig vide, så jeg kan prøve det på min næste tur!

Relaterede rejsebeskrivelser

Ingen kommentarer endnu

Skriv en kommentar