Elizas blog

Elizas tjekliste: De bedste destinationer i 2019!

Ved Middelhavet er der så mange flotte steder at opdage! Med min tjekliste håber jeg at kunne inspirere dig til ferier ved de mest unikke destinationer i 2019. Opdag her landet, regionen og byen, som du ikke må gå glip af i år 2019!

Landet at rejse til: Malta

Det farverige lille land Malta er et af de mindste i verden, men det er kæmpestort i historiske begivenheder! I Malta finder du både europæisk og afrikansk indflydelse, der sørger for en farverig kultur og arkitektur. Fordyb dig i den specielle historie i én af de smukke landsbyer eller de flere hundrede år gamle templer. Men glem ikke at nyde den afslappende ø-stemning ved én af de rolige strande.

Dette må du ikke gå glip af:

 1. Valletta
  Denne flere hundrede år gamle havneby, som også er Maltas hovedstad, er billedskøn! Byen blev i 1980 optaget på UNESCOs Verdensarvsliste. Gå en tur gennem de hyggelige gader og lev dig tilbage til en svunden tid.
 2. Skjulte bugte
  Tag på skattejagt efter skjulte bugter og strande. Mens du slapper af i din hængekøje, nyder du udsigten til imponerende klippeformationer, det dybblå hav og de farvede fiskerbåde, der sejler forbi.
 3. Overnat i et farmhouse
  Gennem tiden er nogle af Maltas gamle kalkstensgårde bygget om til charmerende indkvarteringer. De byder på en unik og autentisk oplevelse for gæster, hvor du kan sove blandt den lokale befolkning. Jeg har opdaget to skønne indkvarteringer på øen Gozo, som jeg vil anbefale dig at kigge på: Gozo Farmhouses og Carini Farmhouses.

Carini Farmhouses   

Regionen at rejse til: Epirus

På det græske fastland er der en region, som det stadig er de færreste turister, der har fået øjnene op for… Jeg var glad for i år også at kunne introducere Epirus som en feriedestination. Her er der alverdens ting at se! Alt fra billedskønne fiskerbyer til en storslået nationalpark.

Dette må du ikke gå glip af:

 1. Vikos-Aoös nationalpark
  Epirus er en storslået region i Grækenland. Her er lejebilen, som altid er inkluderet i mine flyrejser, guld værd! Med den kan du nemlig køre op til Vikos-Aoös nationalpark, hvor du blandt andet finder Europas dybeste kløft og de vildeste stenformationer. Hvis du er heldig, kan du også få øje på en brun bjørn!
 2. Kystbyen Parga
  Det klare blå hav, den farverige havnefront og de historiske bygninger er nok til, at Parga er én af mine favoritbyer i Grækenland. Her går tiden lidt i stå, og jeg kan sagtens slentre gennem den lille by i timevis. Nyd en græsk salat eller den lokale tsipouro likør, mens du slapper helt af sammen med de lokale.
 3. Bo blandt de lokale
  I Epirus kan du bo side om side med de lokale. I den hyggelige fiskerby Sivota fandt jeg nogle af de skønneste indkvarteringer: Cactus Villas og Dallas Studios. Her bor du ved de lokale grækere i luksuriøse omgivelser!

Epirus Parga - Epirus

Byen at rejse til: Nicosia

Cyperns hovedstad er en rå diamant, fuld af kulturelle oplevelser.

Dette må du ikke gå glip af:

 1. Gå over grænsen 
  Tværs gennem Nicosia, som også kaldes Lefkosia, går grænsen mellem den græske og den tyrkiske del af Cypern. I byen går du altid lige i nærheden af grænsen, som er angivet af blandt andet tønder, hegn og stenblokke. Du kan godt gå over grænsen til den tyrkiske del. Læg mærke til, hvor forskellige de to dele er!
 2. Spis og drik!
  Nicosia er en perfekt destination for foodies som jeg. Der er masser af hyggelige restauranter og barer rundt omkring i byen. Alt fra moderne til traditionel mad. Jeg vil klart anbefale dig at besøge The Gym Concept, hvor du kan smage en dødlækker cheesecake. Tag derefter på microbrewery lige til højre for grænsen, hvor du kan smage de lækreste øl.
 3. Gå gennem de smukke gader
  Gammelt og nyt mødes i Nicosia. Beundr de flere hundrede år gamle bygninger og den moderne arkitektur, der mødes. Grundet grænsens tilstedeværelse i byen er der opstået en lille hippiekultur i lokalbefolkningen, hvilket du kan se på de mange malerier og tegninger i byen, der retter sig mod fred.

Vil du opdage flere unikke destinationer i 2019?

På min hjemmeside finder du alle mine ferier og destinationer til 2019. Altid unikt og væk fra masseturismen!

Relaterede rejsebeskrivelser

Ingen kommentarer endnu

Skriv en kommentar