Elizas blog

En spændende nedstigning på Tenerife

“I dag skal vi noget helt andet, noget der er super spændende.” Jeg kigger nysgerrigt på min veninde Isabel. “Og hvis jeg var dig, ville jeg sørge for tilstrækkeligt med proviant og et par gode travesko, for du får brug for begge dele!” Vi sidder i solen og spiser morgenmad på vores ferieadresse på Tenerife, La Casona del Patio. Jeg beslutter mig for at putte et ekstra stykke brød i tasken. Vi går tilbage til vores værelse, og da jeg har skiftet mine klipklappere ud med et par solide travesko, er vi parate til at tage afsted mod Barranco de Masca-kløften. Eventyret venter forude!

Stejl nedstigning forude

Lidt efter er vi på vej mod Masca, for det er her, den spændende del af turen begynder. Vejen fører os langs en gigantisk kløft: Barranco de Masca. Jeg kigger ned i dybet, og fra det her sted kan jeg også skimte havet i det fjerne. “Der skal vi ned i dag, Eliza!” Jeg sender Isabel et forbavset og uroligt blik og laver en synkebevægelse, for kløften ser altså ret stejl ud. Heldigvis ved jeg, at jeg kan være helt rolig, når det er Isabel, der er min guide.

I Masca gør vi et sidste holdt ved Bar Fidel, inden vi gør os parate til den fire timers lange nedstigning, der fører os ned i bunden af kløften. “Derfra tager vi vandtaxaen til Los Gigantes, så vi slipper for at gå hele vejen tilbage igen.” Jeg ser lettet på Isabel og tænker, at nedstigningen mere end tilfredsstiller mit behov for superspændende oplevelser!

Frodigt landskab

Vi begynder på en sti, der langs høje klippevægge fører stejlt nedad mod en flod. Jo længere vi kommer ned, jo tættere hælder klippevæggene ind imod hinanden. Somme tider er jeg nødt til at gribe fat i et klippestykke, for stierne er fyldt med sand og grus og derfor ret glatte. Vi vandrer langs floder og klatrer over sten, og indimellem gør jeg holdt et øjeblik for at nyde udsigten. Masca-kløften er nemlig meget frodig på grund af alt regnvandet, der baner sig vej ned gennem klipperne.

Da vi har vandret i et par timer, bliver vegetationen mere frodig med mange sjældne træ- og plantesorter. Isabel fortæller mig, at turen er anderledes hver eneste dag, fordi kraftige regnskyl kan gøre visse dele af ruten ufremkommelige. Efter en tur på ca. fire timer, hører jeg pludselig havet i det fjerne. Jeg er lidt lettet, det må jeg indrømme, for mine ben er efterhånden blevet ret trætte af at gå, klatre og springe rundt så længe.

Piraternes skjulested

Da vi når frem til stranden, ligger vores båd allerede og venter på os. Jeg kigger op imod det sted, vi nogenlunde må være startet fra. Det lader til, at Masca engang har været tilflugtssted for pirater. Det forstår jeg udmærket herfra, hvor jeg står. Fra Masca var der en fin udsigt over havet, men set nedefra var landsbyen så at sige usynlig. Et godt skjult udsigtspunkt for pirater.

Hjem til spaen

Efter en kort sejltur bliver vi sat af ved byen Los Gigantes, ikke langt fra Masca. Herfra tager vi en taxa tilbage til vores bil. Jeg kan næsten ikke holde øjnene åbne, da vi kører tilbage til vores ferieadresse La Casona del Patio. Åh, hvor trænger jeg til et brusebad og til at slappe af i spaen. Det har mine ben virkelig fortjent, synes jeg.

Et par tips, hvis du også har fået lyst til at opleve den superspændende nedstigning:

  • Book taxabåden i forvejen, så du er sikker på at komme med.
  • Vær forberedt på, at der er meget dårlig eller slet ingen mobildækning i kløften.
  • Tag med en guide, der kender alle kløftens stier. Turen er mere en trekking end en almindelig travetur. Og du vil ikke bryde dig om at skulle vende om på halvvejen!
  • Hold øje med vejret, for kraftige regnskyl kan gøre dele af ruten ufremkommelige.

Hvilke tips har du til dem, der søger spændende aktiviteter på Tenerife?

Relaterede rejsebeskrivelser

Ingen kommentarer endnu

Skriv en kommentar