Elizas blog

Mine favorit restauranter på Malta og Gozo

Malta og Gozo har nogle virkeligt lækre restauranter, hvor du kan smage de lokale specialiteter, kan snuse til de lokale produkter eller nyde en cappuccino på et helt specielt sted. Disse steder vil jeg selvfølgelig gerne dele med dig!

Dette er mine yndlings steder på Malta og Gozo:

Ambrosia

Ambrosia i Valletta har en helt speciel plads i mit hjerte. Menuen ændrer sig dagligt og står skrevet på en stor tavle. Så ingen menukort! Ejeren og kokken Chris elsker friske ingredienser og kokkererer derfor altid med sæsonens produkter. Du kan her nyde Italienske, Maltesiske og Spanske opskrifter. Ambrosia er kendt for græskarsuppe, gedeostesoufflé og braiseret lam. Men det er selvfølgelig ikke sikkert, at lige én af disse retter står på menuen den dag!

Du finder Ambrosia på denne adresse: 137, Archbishop Street, Valletta.

L’Aroma

På denne restaurant har du en blændende udsigt over boulevarden og havet. Et perfekt sted at køle af, efter en hel dag på stranden, med et koldt glas vin, en lokal øl eller en Kinnie. Dette er Maltas nationale drik. Opskriften er hemmelig, men efter alt at dømme indeholder den Chinotto, appelsiner og forskellige krydderier. Hvis du bliver her for at spise, kan jeg varmt anbefale braiseret kanin eller Lampuki (frisk lokal fisk stegt i olivenolie og hvidløg).

Du finder L’Aroma på denne adresse: 17, Ghar il-Lembi Street, Sliema.

Organika

Ved landsbytorvet i Victoria finder du den hyggelige forretning Organika. Ejeren Chalotte Lombard sælger her lokale, økologiske og fair trade produkter. Du finder i hendes butik sjove små gaver såsom, farvestrålende notesbøger, lokale kunstneres værker, tørklæder, sæber og salt. I januar er Organika lukket.

Du finder butikken på denne adresse: 13 ST Georges Square Victoria, Gozo.

Fontanella Tea Garden

Et dejligt sted at starte dagen? Jeg tager gerne til Fontanella Tea Garden i Mdina, og nyder en cappuccino i morgensolen. Dette unikke sted er bygget i en gammel fæstning, og udsigten er helt betagende. Så langt øjet rækker kan du se det smukke bakkede landskab. De hjemmelavede kager er her nok de bedste på hele Malta. Min favorit? Jordbær marengs.

Du finder Fontanella Tea Garden på denne adresse: 1 Bastion Street, Mdina.

Amorino

Dette er sted er et paradis for dem der elsker La Dolce Vita! Hos Amorino i Valetta sælger de nemlig super lækker økologisk is. Bare at beslutte sig for en smag er en fest. De har rigtig mange is med frugt, såsom jordbær, mango, banan og kirsebær. Men selvfølgelig også stracciatella, kokos, cookies og amaretto.

Du finder Amorino på denne adresse: 36 Republic Street, Valetta.

Relaterede rejsebeskrivelser

Ingen kommentarer endnu

Skriv en kommentar