Elizas blog

Mine tips til en uforglemmelig ferie i Catalonien

Jeg sidder på en lille café i regnfulde Danmark og tager en slurk af min spanske rødvin. Jeg har lige fortalt min veninde Isabelle, at jeg senere denne måned tager på rundrejse i Spanien. “Fantastisk!” er hendes førse reaktion. “Du må især ikke glemme Catalonien under din ferie, Eliza. Der har jeg nogle særlige tips til dig, som du ikke må gå glip af på din rejse”, siger hun.

Tre uger efter vores møde rejser jeg endelig gennem Spanien. Andalusien var en fantastisk destination, hvor jeg fik oplevet en hel masse! På Ibiza oplevede jeg den rolige side af ølivet. Nu er jeg ved min sidste destination i denne omgang: Catalonien. Isabelles tips har jeg lagt i min kuffert. Min konklusion er, at hun virkelig havde ret i det hun sagde om at tage på ferie i Catalonien. Hvor er her meget at opleve! Ud fra hendes lokale tips kan jeg dele disse tre fantastiske oplevelser med jer.

1: Tag på vandretur over Garrotxa Nationalparks vulkaner

Først troede jeg, at Isabelle havde prøvet at snyde mig. Vulkaner? I Spanien? Det synes jeg ikke, at jeg har hørt om før… Men det viser sig at være sandt. I Catalonien kan du finde omkring 40 inaktive vulkaner. Og selvom de ikke har været aktive i 11.000 år, er udbruddene ikke stoppet helt. “Bestig én af vulkanerne”, står der på den liste, jeg fik af Isabelle. “Der er 28 mærkede vandreruter. Vælg én, som du synes er flot”. Jeg beslutter mig for vulkanen Santa Margarida. Jeg synes, at det er lige lovligt spændende! Hvad nu, hvis der præcist under min vandretur er en vulkan, der beslutter sig for at blive aktiv igen? Beundrende går jeg gennem blomstermarkerne og passerer flotte skove. Jeg ser ud over det smukke catalanske landskab. Alt imens jeg går henover en vulkan. Det er en helt særlig oplevelse, som jeg sent vil glemme.

2: Smag vin og cava på én af Cataloniens vinruter

Isabelle fortalte mig med stor entusiasme om en vintur hun havde været på, hvor hun blev kørt rundt til alle vingårdene, så hun kunne smage på vinen selv, uden at bekymre sig om at skulle køre. Jeg beslutter mig for at træde i hendes fodspor og finder en chauffør, der vil køre mig rundt for en dag. Fra min idylliske indkvartering Apartments Torre Nova kører vi mod byen Vilafranca del Penedès. Ifølge min chauffør er vejen herfra ren nydelse for en vinentusiast som jeg. Før jeg får set mig omkring, er jeg omringet af vinmarker. Små, autentiske vinhuse og store, robuste slotte. Vores første stop er VINSEUM, vinmuseet for vinregionen Penedès. En venlig museumsansat fortæller mig alt om vinene i området. “Vidste du, at der bliver arrangeret et løb af vingårdene her?” Jeg kigger overrasket på ham. “De Encoursa”, svarer han. “Husk på det.”

 

3: Tag på besøg på klosteret Monestir de Sant Pere de Rodes

Naturparken Parque Matural de Cap de Creus er ifølge Isabelle en perle for sig. Men det helt særlige her er det gamle benediktianerkloster, der står på toppen af bakken. Det er en seværdighed med en helt særlig historie. Mens jeg slentrer gennem klostergangene, læser jeg historier fra flere hundrede år siden. Dette kloster var tidligere hjem for italienske munke. De skulle passe på de hellige relikvier fra Peter og andre helger og blev derfor pålagt at bygge klostret. Senere står der, at de har dyrket vin her på jorden i flere hundrede år. Faktisk står der på den sidste af informationstavlerne, at det er disse munke, der er stifterne af hele denne vinregion. En sjov detalje, som jeg ikke kendte til. Glad for at jeg tog hertil, forlader jeg klostret. Jeg bliver mødt af en flot udsigt over Port de la Selva-bugten. Jeg ser høje klipper og i det fjerne kan jeg skimte fiskerlandsbyen El Port de la Selva. Hvilken fantastisk region Catalonien er at rejse i…

 

Fik du lyst til at tage på ferie i Catalonien og opleve disse unikke steder? Se alle mine indkvarteringer til regionen her.

Relaterede rejsebeskrivelser

Ingen kommentarer endnu

Skriv en kommentar