Elizas blog

Grøn risotto med rucola og spinat

Ud over pasta og pizza har italienerne endnu en velsmagende specialitet, nemlig risotto! Risotto kan varieres uendeligt, og denne gang har jeg valgt en grøn risotto med spinat og mascarpone, en vegetarisk version, der får dig til at drømme dig til Italien!

Opskriften her er til fire personer.

Ingredienser:

1 liter grønsagsbouillon
100 ml hvidvin
2 skalotteløg finthakket
75 g rucola
300 g spinat
30 g basilikum
1 citron presset
300 g risotto ris
4 spsk mascarpone
2 spsk raps eller olivenolie

Sådan gør du:

Varm et stænk raps olie (eller olivenolie) i en gryde med en tyk bund. Svits det hakkede skalotteløg i ca. tre minutter i olien. Tilsæt risotto ris og rør indtil hver riskorn er smurt ind i et tyndt lag olie.

Tilsæt vinen og rør indtil risen er klistret. Tilføj skvat efter skvat boullionen under omrøring. Fortsæt indtil al boullionen er tilsat.

Forbered ind i mellem den grønne sauce. Blancher rucolaen kortvarigt i kogende vand. Jeg hældte kogende vand i en skål, lagde rucolaen i en sigte og satte sigten over skålen med det kogende vand i ca. 30 sekunder.

Kom rucolaen i en blender, med det samme (eller brug en stavmixer), sammen med basilikum, citronsaft og to spiseskefulde rapsolie. Tilsæt også to spiseskefulde mascarpone. Blend/mix indtil du har en tyk grøn sauce. Lad saucen hvile.

Risottoen er færdig når al væsken er absorberet og når risen er en smule al dente (efter ca. tyve minutter). Tag gryden af varmen og rør spinaten i risottoen. Fortsæt med at røre indtil spinaten er skrumpet og tilsæt da også den grønne sauce til risottoen, samt de resterende to spiseskefulde mascarpone.
Fordel risottoen på fire tallerkner og pynt evt. med en smule mascarpone og lidt rucola.

Denne opskrift kommer fra den hollandske madblogger Foodness.

Relaterede rejsebeskrivelser

Ingen kommentarer endnu

Skriv en kommentar