Elizas blog

Vinentusiastens drømmeferie: 10 indkvarteringer med egen vingård

Når jeg er på ferie ved Middelhavsområdet, nyder jeg at opleve den lokale kultur og historie. For mig er en stor del af dette at opleve de lokalt producerede vine og retter. Og hvilken bedre måde at gøre dette på, end at bo der, hvor vinen bliver produceret? Når jeg overnatter ved én af mine indkvarteringer med egen vingård, lærer jeg altid noget nyt om, hvordan vinen produceres og jeg opdager nye smagsnuancer. Nogle gange har jeg endda fået lov til at være med til at fremstille vinen! Det er en kunst i sig selv at fremstille en god vin, og jeg har været så heldig at lære nogle fantastiske vinbønder at kende ved de indkvarteringer, jeg her vil dele med dig.

Hotel Donna Carmela på Sicilien

Holder du også af en smule luksus? Så er Donna Carmela the place to be. Her hersker roen og stilheden, du finder den dejligste pool, og de smukkeste værelser. Det luksuriøse hotel har en kæmpestor botanisk have og en helt fantastisk restaurant. I restauranten kan du smage vinen som Donna Carmela selv dyrker på deres vinmarker ikke langt derfra. Desuden er der vine nok at vælge imellem fra deres udbredte vinkælder.

 

Fattoria Pagnana i Toscana

Midt i Toscanas smukke bjerge finder du denne perle. De autentiske lejligheder har eget køkken, men Fattoria Pagnana arrangerer ugentligt grill- eller pizzaaftener. Desuden arrangerer de i højsæsonen vin- og olivenoliesmagninger med egne produkter. I området kan du besøge de omkringliggende vingårde og hyggelige restauranter og nyde godt af de mange toskanske vine. Denne indkvartering har jeg tidligere skrevet et blogindlæg om, da du her kan være vinproducent for en dag! Det kræver blot, at du er der i midten af september, når druerne høstes og vinproduktionens første trin påbegyndes. Kontakt mine kollegaer, hvis du vil vide mere.

Quinta das Vinhas på Madeira

Denne portugisiske quinta er helt unik. Her overnatter du lige midt i vinmarkerne i bygningerne, der tilhørte den gamle vingård. Desuden er udsigten, som du blandt andet kan nyde fra swimmingpoolen, fuldstændigt fantastisk. Du kigger ud over det smukke, blå hav. Quinta das Vinhas har en restaurant på stedet, hvor du kan smage vinen, som de selv producerer. Og det bedste af det hele? Efter at have nydt et lækkert måltid med gode vine, slipper I for at diskutere, hvem der skal køre hjem efter middagen.

Hotel Su Lithu på Sardinien

Hvis du er på udkig efter en indkvartering, hvor du kan nyde de bedste sardinske specialiteter, har du fundet det rette sted. Hotel Su Lithus restaurant serverer de lækreste lokale retter, akkompagneret af vin fra egne vinmarker! Desuden arrangerer restauranten madlavningskurser, hvor du blandt andet kan lære at lave ægte italiensk pasta. Ved Hotel Su Lithu får du let en romantisk, kulinarisk og afslappende ferie!

 

Lameriana Village på Kreta

Ved Lameriana Village har du virkelig mulighed for at forkæle ganen! Her arrangerer ejerne nemlig både madlavningskurser, hvor du kan lære at tilberede de lækreste græske retter og selvfølgelig vinsmagninger. Maria har lært mig at tilberede den lækre græske tærte lychnarakia, som er fyldt med spinat og cremet ost. Når den kombineres med én af de lokale vine, er det som englene synger.

Fattoria Casabianca i Toscana

Denne store agriturismo giver dig masser af privatliv. Lejlighederne ved Fattoria Casabianca i Toscana befinder sig i fem store gamle arbejderhuse spredt over et stort område. Fattoria Casabianca dyrker selv druer og producerer en prisvindende vin, som du også kan købe ved indkvarteringen eller smage i restauranten på stedet. Restauranten arrangerer ofte temadage med forskellige lokale lækkerier.

Vino Houses på Santorini

Med dette navn behøver indkvarteringen Vino Houses næsten ikke yderligere introduktion. Yotas indkvartering på Santorini ligger placeret lige midt i vinmarkerne. Du kan altså sidde ved din private villa og nyde et glas lokal vin, mens du har udsigt til vinmarkerne, der har lagt druer til selvsamme vin. Ved Vino Houses får du luksus og privatliv, mens du kan nyde Santorinis smukke farver, natur og gæstfri kultur.

Relais Torre Marabino på Sicilien

Må jeg præsentere én af mine nyere favoritter? Relais Torre Marabino er én af mine nyeste indkvarteringer – et autentisk boutique hotel, bestående af kun syv værelser. Ejeren Francesco arrangerer gerne både madlavningskurser og vinsmagninger for sine gæster. Her kan du smage vinen fra indkvarteringens egne vingårde! Desuden laver restauranten her virkelig lækker mad…

Casa Estrelícia Dourada Garcês på Madeira

Denne lille oase af ro finde du udenfor landsbyen São Vicent på Madeira. Har du lyst til at være med til at producere vin? Ved Casa Estrelícia Dourada Garcês kan du det! Du skal blot lige sende en forespørgsel til mine kolleger først. Så forhører de sig ved ejerne Leonel og Elda, om du kan være med til vinproduktionen. Ellers vil jeg anbefale dig blot at læne dig tilbage og nyde vinen og de skønne omgivelser!

Le Buche Wine Resort & Spa i Toscana

Som navnet afslører, får du hele pakken ved Le Buche Wine Resort & Spa! Indkvarteringen dyrker selv den vin, du kan smage i restauranten, hvor der også serveres lækre lokale retter. Desuden er der en spa! I spaen er der fitness, whirlpool, tyrkisk bad og en finsk sauna. Du kan også booke en massage, hvis du har brug for lidt ekstra forkælelse… Så kan man næsten ikke bede om mere.

Flere indkvarteringer i nærheden af gode vine

Vine fra Middelhavsområdet er og bliver en favorit, om så man er mest til vine fra Spanien, PortugalItalien eller Grækenland. Du behøver ikke at overnatte ved én af mine indkvarteringer med egen vingård, for at nyde godt af de lokale vine. På min hjemmeside finder du mange flere indkvarteringer placeret lige midt i vinområderne. Desuden har jeg skrevet en blog om indkvarteringer med en fantastisk restaurant, hvis du ligesom mig værdsætter et godt måltid.

Hvor har du smagt de lækreste lokale vine?

Relaterede rejsebeskrivelser

Ingen kommentarer endnu

Skriv en kommentar