Elizas blog

Indkvarteringer med den smukkeste udsigt

Stille vugger jeg frem og tilbage i min hængekøje. Med lukkede øjne lytter jeg til mine omgivelser, en svag brise, raslende blade og derudover ingenting. Solen prikker i mit ansigt, og langsomt åbner jeg mine øjne. Jeg ser udstrakte grønne bakker, hvide landsbyer og i horisonten det endeløse turkisblå hav. Denne udsigt, denne følelse er for mig essensen af en skøn ferie.
Jeg har samlet mine indkvarteringer med den smukkeste udsigt nedenfor, og en ferie på et af disse steder, vil du sent glemme!

Smukkeste udsigt Grækenland

Apartment Nymphes – Kreta

Jeg ligger ved poolen og forundres nu for tredje gang, i den sidste halve time, over den magiske udsigt jeg har her. Solen skinner fra en skyfri himmel og bag mig har jeg et græsk drømmelandskab: Hvide terrasselejligheder i forskellige plan, blå skodder, farverige blomster og drueranker der vokser idyllisk hen over pergolaen. Langsomt slumrer jeg hen, men jeg gør virkelig mit bedste for at holde mine øjne åbne. På Apartment Nymphes er der næsten for smukt til at falde i søvn!

Thalori – Kreta

Jeg kører med Kyrill over øde bjergveje. Vi passerer landsbyer og kigger ud over langstrakte, grønne bjergskråninger og vilde klipper med fantastisk udsigt. Vi begiver os længere og længere op i bjergene og forlader efterhånden den beboede verden. “Hvor er her smukt!” udbryder jeg. “Vent bare, til du ser, hvor du skal overnatte,” siger Kyrill. Vi kører ind på en gårdsplads omkranset af høje stenmure. På Thaloris område ser jeg fjorten stenhuse opført i traditionel stil. Det begynder så småt at skumre, og jeg stirrer ud over bjergtoppene og ud mod havet. Så uberørt har jeg aldrig oplevet Kreta.

Megalitari Villas – Korfu

“Jeg har altid drømt om et sted, hvor jeg kunne bygge en villa omgivet af gamle oliventræer tæt ved havet. Hvor man hørte cikaderne om aftenen og kunne sidde og se op på stjernehimlen. Og hvor man kunne mærke det ægte Korfu.” Jeg kigger op på Spyros. Han har lige beskrevet det sted, hvor jeg nu befinder mig. Han ler stolt. ”Og det er lykkedes mig. Da jeg en dag kørte forbi dette sted, vidste jeg med det samme, at jeg her ville finde lykken.” Jeg kan sagtens forestille mig, hvordan Spyros følte den dag, for udsigten på Megalitari Villas er betagende.

Smukkeste udsigt Portugal

Cooking and Nature – Costa de Lisboa

Ejeren Rui tager mig med på rundvisning på Cooking and Nature, og lukker kort døren op ind til hvert værelse. “Det her er et ’emotional hotel’,” siger han med stolthed i stemmen. ”Det er ikke kun et spørgsmål om en bestemt indretning. Vi forsøger at fokusere på selve oplevelsen. At man nyder smagsoplevelserne, farverne, duftene. Den lækre mad. Naturen.” Han åbner badeværelsesdøren i det næste værelse, og jeg ser med det samme et hvidt badekar på fødder, foran et vindue med udsigt over de grønne bakker. Jeg hviner af lykke, nu ved jeg hvor jeg skal tilbringe resten af min ferie…

Smukkeste udsigt Spanien

Villas del Alba – Andalusien

Der er få ting i verden, som jeg nyder mere end et boblebad. Jo måske en ting: et boblebad med en storslået udsigt over Andalusien. Bag mig ligger tre smukke fritliggende trævillaer og når jeg kigger til siden ser jeg Malaga kysten og det endeløse indland i Sierra de Mijas. Villas del Alba er et sted for livsnydere!

Finca el Lance – Tenerife

Grillen er ikke varm nok endnu, konstaterer jeg og tager mine klipklappere på. Jeg beslutter mig for at gå en lille tur over en ad de snoede stier i den store have på Finca el Lance. Det er svært at bestemme sig til, hvad man skal lade blikket hvile på, for det vrimler med skønne indtryk: De mange hyggekroge, bænke, planter og blomster. For da slet ikke at tale om udsigten! Uanset hvor du kigger hen ser du havet, som omfavner Tenerife som et blåt tæppe. Jeg kunne blive her for evigt…

 

Hvor har du oplevet den mest fantastiske udsigt?

Relaterede rejsebeskrivelser

Ingen kommentarer endnu

Skriv en kommentar