Elizas blog

Italiensk agriturismo: Tag med familien på autentisk bondegårdsferie

Jeg er vild med Italiens grønne landområder! Den mest autentiske oplevelse i Italien får du ved at tage på bondegårdsferie ved en agriturismo. En agriturismo er en traditionel italiensk feriebolig på landet. Ejerne driver et landbrug og har derudover et antal værelser, som de stiller til rådighed for gæster. I de forskellige regioner i Italien finder du disse skønne agriturismi. Jeg tilbyder derfor også ferier til denne fantastiske type indkvartering i blandt andet Toscana og på Sardinien og Sicilien. Her har jeg samlet mine favoritter til dig og din familie!

Fattoria Casabianca, Toscana

På landet i Toscana finder du Fattoria Casabianca. Denne agriturismo består af fem store bygninger fra det 13. århundrede, spredt ud over en grund på 750 hektar. Hvert hus er renoveret og er delt op i et antal lejligheder og hotelværelser, der udgør indkvarteringen. Alle værelser og lejligheder er indrettet i hver sin unikke stil. På gården dyrker de vin, som de også sælger ved indkvarteringen. Du kan vandre gennem de flotte vinmarker og nyde den lækre Chianti vin til din aftensmad. På grund af indkvarteringens unikke størrelse er der masser af plads til børnenes lege og påfund.

 

Tenuta Madonnia, Sicilien

Her er der plads til hele familien! Mellem oliventræerne, vinrankerne og frugttræerne finder du denne klassiske vingård og agriturismo. Tom og Carlas gård, Tenuta Madonnia ligger i 500 meters højde på den nordlige side af Etna. To gange om ugen kan I spise med, når de arrangerer et ægte traditionelt Siciliansk måltid. Retterne her bliver tilberedt af kokken Angela, der kommer fra Castiglione. Hun laver blandt andet en fantastisk pasta funghi eller en ‘pistache Etna’, som er så god, at man får lyst til at slikke både fingrene og tallerkenen. I løbet af jeres bondegårdsferie er det også muligt at deltage ved et madlavningskursus.

Tenuta Edoné, Sicilien

Ejeren af Tenuta Edoné, Anna, blev med det samme forelsket i en forfalden bondegård fra det 17. århundrede på Sicilien. Hun byggede derfor den gamle gård om til den unikke indkvartering, som det er i dag. Gården producerer stadig produkter som olivenolie, marmelade og grøntsager, som også benyttes i tilberedningen af de lækre traditionelle retter i restauranten. Indkvarteringen er en sand fest for smagsløgene. Her kan I også leje cykler under jeres bondegårdsferie, så I kan tage på opdagelse i området.

Sant’ Egle, Toscana

Erika og Alessandro havde en drøm om at bygge en indkvartering, som var så miljøvenlig som muligt. Og det er de lykkedes med: De er nu de stolte ejere af Sant’ EgleToscana! Selv swimmingpoolen er bygget af naturlige materialer, uden cement og med form som en naturlig sø. Hver morgen laver de økologisk morgenmad, bestående af produkter, som er blevet dyrket på gården, blandt andet lækre kager og marmelader. Erika og Alessandro har endda sin egen produktlinje, som sælges i butikkerne!

Har du spørgsmål om din bondegårdsferie som børnefamilie?

Du sidder sikkert med en masse spørgsmål: Er der en barneseng? Hvor dyb er poolen? Serverer restauranten mad, som mit barn kan lide? Mine kollegaer sidder klar til at besvare alle dine spørgsmål! De kan også hjælpe dig med at finde den perfekte ferie til dig og din familie. Ønsker du mere inspiration? Så læs denne blog om endnu flere indkvarteringer med plads til hele familien.

Relaterede rejsebeskrivelser

Ingen kommentarer endnu

Skriv en kommentar