Elizas blog
Marktjes Italië

4 markeder i Italien, du ikke må gå glip af

Et besøg ved et lokalt marked under din ferie er den perfekte måde at indsnuse en kultur på. Slentrende langs de forskellige boder lader jeg mig gerne overraske af lokale produkter. Jeg elsker at smage nye ting, og på de italienske markeder er der så mange lækkerier! Duften af friske krydderier, entusiastiske købmænd og den italienske summen: Jeg er vild med alle sanseindtrykkene! Kan du heller ikke vente til du igen får muligheden for at besøge de hyggelige markeder i Italien? Her har jeg skrevet en liste over mine favoritter!

Sardinien – Mercatino di san pantaleo

Den ultimative ferienydelse. En tur til det nordligt beliggende artistiske San Pantaleo på Sardinien er lig med total afslapning. Indbyggerne i byen modtager mig altid med åbne arme. Alt udstråler ro, inklusiv det lokale marked, der finder sted hver torsdag på byens centrale torv. Med en fantastisk udsigt til granitbjergene, fyldt med blomster og en hyggelig lille kirke, er hele billedet fuldendt. Ved siden af boderne, der sælger det smukkeste lokale håndværk er der boder med økologiske grøntsager og frugter, farverige blomster, honning, fisk og ost. Når jeg har kigget færdigt, går jeg altid lige forbi Pierpaolo & Marias butik, hvor de sælger de lækreste specialiteter.

Sicilien – A piscaria mercato del pesce Catania

Gå ned ad trapperne ved Piazza Duomo i Catania og du lander midt i Italiens mest interessante fiskemarked! I den lokale dialekt kaldet “a piscaria”. Øjne, ører og lugtesansen kan næsten ikke følge med her. Højtråbende markedsmænd og -kvinder kalder efter opmærksomhed, mens de hakker løs med knive, næsten lige så store som deres største fisk. Tun på størrelse med et fuldvoksent menneske, blæksprutter med tentakler så store som menneskearme, fladfisk med uhyggelige ansigter og søpindsvin med skarpe pigge. Dette er et af de mest autentiske og særlige markeder i Italien, jeg nogensinde har set. Det er kort fortalt et sted, hvor du kan opleve undervandsverden på landjorden!

Toscana – Mercato centrale Florence

Elsker du også at lave mad og at spise god mad – alt, hvad der er kulinarisk? Mercato Centrale i Firenze er et sandt mekka for alle, der holder lige så meget af mad, som jeg gør. Her finder du fisk, kød, ost og alle mulige andre lokale italienske produkter, der er i sæson. Tag dig tid til at bliver forgabt i al den himmelske mad, du finder her. Du kan ikke undgå, at din mave efter et stykke tid på dette marked kalder på noget lækkert. Det er ikke noget problem, for på førstesalen er der, som noget relativt nyt, et imponerende område med barer, hvor du kan spise de lækreste snacks og småretter.

Umbrien – Trevi landmandsmarked

Umbriens allerførste månedlige marked er Trevi. Her får du direkte kontakt med de lokale landmænd, der sælger deres produkter på dette marked. Det er det perfekte sted at øve sit italienske, gennem at tale med landmændene, men det er også det perfekte sted at lære regionen bedre at kende gennem de lokale specialiteter. Du kan finde alverdens lækkerier på dette marked: Grøntsager, frugt, kartofler, krydderier og marmelader. Hold øjne og ører åbne for Umbriens olivenolie, som også kaldes det ‘flydende guld’. De typiske oste i området er risotta, caciotta, riviglio og pecorino. Dette marked er en del af initiativet ‘0 kilometer menu’. Restauranterne i området bruger produkter, der kommer direkte fra de lokale landmænd, der er på markedet. Buon appetito!

Hvor har du fundet de bedste markeder i Italien?

Mere om markeder!

Kan du heller ikke få nok af markeder, når du er på ferie? Læs også mine blogs om markeder på Malta og i Portugal.

Relaterede rejsebeskrivelser

Ingen kommentarer endnu

Skriv en kommentar