Elizas blog

Mine favorit markeder på Malta

Alle regnbuens farver, friske grøntsager, dufte der slet ikke passer sammen eller præcis supplerer hinanden… Lokale markeder, jeg elsker dem! På Malta har jeg også fundet små hyggelige markeder, som jeg selvfølgelig gerne vil dele med dig.

Fiskemarked i Marsaxlokk

Tidligt om morgenen vandrer jeg gennem Marsaxlokks gader, kendt som en traditionel fiskerlandsby på Malta. Duften af frisk fisk rammer min næse. De mange boder omkring mig er fyldt med alle slags fangster fra havet. Fra store rokker til små fisk, mine øjne kan slet ikke følge med. Længere fremme ændrer boderne sig til tøj og maltesiske souvenirs. Dette marked er en fornøjelse for enhver markedselsker! På min tur gennem markedet kigger jeg ind i mellem alle boderne og kan bagved se de små farvede både, der ligger og vugger i Marsaxlokks havn.

Hvor? Marsaxlokks boulevard
Hvornår?
Hver søndag

Il-monti i Valletta

Et andet søndagsmarked er i byen Valletta, Maltas hovedstad. ‘Il-Monti’ hedder dette marked. Boderne byder på mange lokale produkter fra Malta. Jeg får øje på en bod med firkantede sandwicher. ‘Imqaret’ står der på skiltet. “Hvad er dette?” spørger jeg sælgeren nysgerrigt. “Det er en maltesiske specialitet! Det er sandwich fyldt med dadler. Her, prøv én!” Stolt lader han mig smage en. Han har ret, de smager herligt. Jeg betaler for et par mere og fortsætter min tur. I andre boder ser jeg pastizzi og lærer at disse er butterdej fyldt med ricotta – også en maltesisk specialitet. Og sådan fortsætter mit besøg på markedet…

Hvor? Centrum af Valletta
Hvornår?
Hver søndag morgen frem til kl. 13.00

Vittoriosa

Tirsdag eftermiddag tager jeg på marked i Vittoriosa. Det er et meget besøgt marked, men der er ikke ret mange turister. Det er malteserne selv, der kommer på dette marked. Skønt! Mine øjne scanner boderne. Sko, håndtasker, grøntsager… Markedet fortsætter og fortsætter. Foran mig står en stor, skaldet mand og råber “Frawli! Frawli!” Så at se på varerne hos ham, er det det maltesiske ord for jordbær. Smilende, slentrer jeg gennem dette lokale marked og ender senere på en fortovscafe med en kop kaffe. Sikke en hyggelig by!

Hvor? Centrum af Vittoriosa
Hvornår?
Hver tirsdag

Relaterede rejsebeskrivelser

Ingen kommentarer endnu

Skriv en kommentar