Elizas blog

Min kærlighed til Algarve

Algarve har en særlig plads i mit hjerte. Ikke kun fordi det var mit allerførste feriefund, men også fordi det var her, jeg lærte den ægte portugisiske livsstil at kende og faldt pladask for den lokale befolkning.
Mit absolutte favoritsted i Algarve? Måske er det Praia da Marinha. Den gyldne strand og de rå klinter danner sammen et unikt, malerisk landskab. Det krystalklare vand findes ikke bedre i hele Portugal. Det er skønt at begynde dagen her tidligt om morgenen, så har jeg i et par timer fornemmelsen af at have verden helt for mig selv.

Fest for smagsløgene i Lagos

Derefter kører jeg til Lagos. Den romantiske gamle by er stadig delvist omgivet af en bymur. Du kan få en lækker portugisisk frokost på hvert eneste torv, prøvesmag fx arroz de marisco (ris med skalddyr). Jeg elsker at spise på promenaden, hvor jeg kan sidde og falde i staver over udsigten over havnen og de mange fiskerbåde. Lidt længere ude bliver dagens fangst bragt i land, inden den lander på din tallerken. Mere friskfanget kan det vist ikke blive!

Solnedgangen ved klipperne

Solnedgangen nydes ved klippeformationen Ponta de Piedade, hvor jeg sejler ud i en lille fiskerbåd. Mit hjerte slår altid over ved synet af klipperne, og jeg nyder i fulde drag lyden af bølgerne, der klukker imod båden. Langsomt synker solen ude i horisonten, og jeg opfanger lige et sidste glimt af den orangefarvede himmel mellem klipperne. Det er en solnedgang, man aldrig glemmer!

For at sætte billeder på min kærlighed til Algarve har jeg lavet denne lille film fra den sydlige del af Portugal. Den giver et rigtig godt indtryk af de charmerende omgivelser: de hyggelige små fiskerlejer, de lokale markeder, hvor man kan købe friskfanget fisk, de gyldne sandstrande og de gæstfrie og godmodige portugisere, der modtager dig med åbne arme. Det føles altid lidt som at komme hjem, når man gæster denne del af Portugal!

Hvad er dit yndlingssted i Algarve?

Relaterede rejsebeskrivelser

1 kommentar

  • Svar
    Mette Ejstrup
    09-04-2017

    Mit ynglingssted er Santa Luzia ved Tavira?. Fordi byen er ret uspoleret og meget autentisk, uden hoteller, store supermarkederne og sovenirshops. Der er masser af gode restauranter og en kort sejltur med den lille færge til bounty stranden Praia da Terra Estreita☀️.
    I år har vi presset os selv til at se noget noget mere af Algarve ?(vi har aldrig lejet bil), og tager derfor en uge i Lagos og en uge i “vores” elskede Santa Luzia, så det glæder mig at du anbefaler Lagos, da det bekræfte, at vi har valgt det rigtige sted. Desværre havde vi allerede booket inkvartering da jeg opdagede din skønne blog, og de lækre hoteller, som jeg glæder mig til at udforske nærmere, jeg skal helt sikkert kigge nærmere på din hjemmeside når næste års sommerferie skal arrangeres??. ?

  • Skriv en kommentar