Elizas blog

Mine europæiske favoritter i oktober

Lange sommeraftener, flagrende sommerkjoler, grill på stranden: sommeren kan efter min mening ikke vare længe nok. Derfor pakker jeg i oktober min kuffert og tager til syden, hvor sommeren endnu ikke er forbi. Vil du også opsøge solen i oktober? Mine europæiske favoritter deler jeg gerne med dig!

Italien

Jeg forsøger hvert år at besøge Italien i oktober, også selvom det kun er for de mange skønne festivaller, der finder sted. Fx trøffelfestivaller, der bliver organiseret over hele landet.

Sevilla

Sydspanien

I Andalusien er der dejligt at opholde sig i oktober. Jeg holder ikke af at opsøge byerne når temperaturene er rigtig høje. Der er overfyldt og for varmt. Derfor er oktober en dejlig tid, at slentre gennem de smalle gader i Sevilla, Granada eller Malaga. Med en smule vind som suser langs bygningerne, nyder jeg endnu mere den hyggelige atmosfære som befinder sig i disse byer. Tip: i oktober er der en del skønne arrangementer, Guitar Festival i Sevilla (5-15. oktober) eller afslutningen på sommersæsonen Feria de Nerja (8.-12. oktober) samt Halloween.

De Kanariske Øer

På De Kanariske Øer viser solen sig tit i oktober måned. Det er derfor en ideel tid for mig, til at besøge de langstrakte strande på Gran Canaria! Det er også stadig varmt nok til en forfriskende dukkert eller til at solbade. Tenerife besøger jeg også gerne i oktober, da jeg så kan vandre over vulkanen Teide eller i Teno-bjergene, uden at det bliver alt for varmt.

Malta
Malta

Da jeg sidst besøgte Malta i oktober lå gennemsnitstemperaturen på omkring 24 grader, det ideelle udgangspunkt for vandreture gennem bjergene eller langs de stejle klipper. Jeg snorkler eller dykker også gerne ved The Blue Lagoon eller ved Blue Hole, da det er en del roligere end i de travle sommermåneder. Ligesom Malta har søsterøen Gozo, i oktober, et fint gennemsnit på 7 timers solskin per dag.

Grækenland

Grækenland er det ideelle sted at undslippe efterårsvejret i Danmark. Det mærker jeg altid når jeg besøger en af de sydlige øer, fx Kreta, hvor vejret stadig er dejligt og gennemsnitstemperaturen ligger på omkring 20-25 grader. Jeg har fra en af mine venner fået et tip om, at der i oktober måned er en kastanje festival i landsbyen Elos på Kreta. Jeg kan efter at have besøgt denne hyggelige festival sidste år, varmt anbefale den. Du kan her nyde traditionel musik og lækre lokale retter.

Hvad er din favorit destination i oktober?

Relaterede rejsebeskrivelser

Ingen kommentarer endnu

Skriv en kommentar