Elizas blog

Mine yndlingssteder på Zakynthos

Zakynthos er en vidunderlig ø med kalkstensgrotter og en vild vestkyst omgivet af et azurblåt hav. Vandet er så klart, at man kan se sine tæer, når man er i til skulderen. Jeg kender de skønneste ferieadresser på øen, men det er ikke den eneste grund til, at jeg er så vild med at komme her. Er du nysgerrig efter at høre om et par af de ting, du absolut bør se og opleve, hvis du gæster den joniske ø i en uges tid? Jeg giver dig gerne et par gode tips!

Dafni beach

Zakynthos kan byde på kendte strande som Shipwreck beach og Gereki, der helt sikkert er et besøg værd, men jeg kender også nogle af øens mindre, uberørte strande. Min favorit er og bliver Dafni beach. Da jeg kørte ned til stranden ad den stejle, snoede vej den allerførste gang, holdt jeg krampagtigt fast om rattet og følte hjertet banke i brystet. Stranden ligger temmelig afsides, men der er faciliteter som fx solsenge og brusebad samt en god fiskerestaurant. Og utrolig klart vand ikke at forglemme. Hvad mere har man brug for? Dafni beach er det perfekte sted, hvis du bare vil dase og tilbringe en afslappet dag!

Caretta Caretta skildpadder

Jeg havde faktisk fået et glimt af dem på Dafni beach: Caretta Caretta-skildpadderne. På et senere tidspunkt fandt jeg ud af, at man også kan iagttage disse havskildpadder på nært hold ved Argostoli, hovedbyen på Kefalonia, når de svømmer ind i havnen for at guffe alt fiskeaffaldet fra fiskerbådene i sig. Det er virkelig et uforglemmeligt syn! En af mine venner fortalte mig, at Dafni er en del af The National Marinepark, der er skabt for netop at værne om denne skildpaddeart. Hvis man er heldig, kan man endda være vidne til, at de små skildpaddeunger kryber ud af æggene!

Turtle Island

Har du også forelsket dig i havskildpadderne, og kan du ikke få nok af det smukke, azurblå hav omkring Zakynthos, så lej en lille båd og tag til Turtle island. Her sejler man rundt med skildpadderne svømmende under båden, og det kan hænde, at de følger med båden et stykke af vejen. Hvis du slår motoren fra og lader båden ligge og duve frem og tilbage langs kysten, har du den allerbedste udsigt til skildpadderne. Du kan leje en båd ved den nærvedliggende Keri Beach – det koster omkring 80 euro pr. dag, alt efter hvor dygtig du er til at prutte om prisen.

Taverne Sunset

På Zakynthos er der massevis af smukke steder, hvor man kan nyde den pragtfulde solnedgang, men jeg holder allermest af Taverne Sunset, ingen tvivl om den sag. Du finder stedet på vestkysten ved Kampi. Slå dig ned ved et bord ved den 200 m høje klint og nyd udsigten, der vil tage vejret fra dig! Bestil en tallerken mezedes og prøvesmag de græske specialiteter, mens himlen langsomt farves orange. Er solen gået helt ned? Nu er det tid til en ouzo og til at skåle på det gode liv. De stolte, græske traditioner er i højsædet på dette sted!

Hvad er dine yndlingssteder på Zakynthos?

Relaterede rejsebeskrivelser

1 kommentar

 • Svar
  Jeanette
  28-03-2017

  Min mand , mine 2 børn 3 & 12 år og jeg var på denne fantastiske Ø i sommers (2016) vi boede i Kalamaki hvor der ikke var så turistede og meget børnevenligt . Den lange sandstrand er kendt for at havskildpadderne lægger deres æg og er et beskyttede område fra kl 19-07 næste dag .
  Vi tilbragte meget af vores tid der og vi blev belønnet med at hjælpe 8 små babyskildpader ned til vandet ved at skygge for solen og bane vej og fjerne det varme sand . En oplevelse vi aldrig vil glemme og noget som sjældent ser på højlys dag . En helt klart anbefaling er at leje bil og køre rundt om øen og afslut med den mest fantastiske solnedgang i Keri som er ren “Balsam for Sjælen” 😉
  Båd tur rundt om Øen er også helt klart et godt bud Øen er frodig og meget smuk .

 • Skriv en kommentar