Elizas blog

Oliven plukkeri i Toscana

Aldrig før har jeg set så mange oliventræer som i den uge i oktober. Oktober står i Italien i olivens tegn. Det er i den periode, hvor de små frugter høstes i massevis fra træerne for at producere den mest lækre olivenolie. Jeg besluttede at hjælpe nogle af mine italienske venner…

Den morgen vågnede jeg tidligt, og kiggede på mit ur. Klokken var kun 5.30, men jeg følte mig allerede lysvågen. Jeg trak gardinerne fra og så noget jeg ikke før havde set på denne tur.  En lavt hængende tåge i de typiske toskanske bakker. Jeg sukkede, hvor er Toscana dog smuk… Jeg kravler tilbage i min seng, for mit vækkeur er først sat til kl. 07.00, så jeg kan lige nå en lille lur mere. At plukke oliven er hårdt arbejde, og man står tidligt op!

Hårdt arbejde i olivenlundende

Sammen med et par andre plukkere sætter jeg mig ved morgenbordet. Friske cappuccinoer og kurve fyldt med frisk brød bliver sat på bordet. Jeg spiser en god morgenmad og føler at jeg langsomt vågner. En halv time senere trækker vi vores støvler på og bliver bevæbnet med stiger og net og drager ud i olivenlunden. Utallige træer venter på os. Det ene mere fyldt end det andet. Vi starter med et lille træ. “Her Eliza!” Maria kaster nettet hen til mig. Sammen ligger vi det under træet og forsegler hjørnerne godt. I dette net vil olivenen falde ned og blive opsamlet. Med en slags rive river jeg hen over grenene og de grønne og sorte frugter falder til jorden og ender i nettet. Morgensolen skinner dejligt i mit ansigt.

Når grenene bliver for høje, henter jeg en lille stige. Lidt usikker kravler jeg højt op så jeg kan nå de høje grene. Maria ler, “hvis det ikke går, så gør jeg det gerne Eliza!” Jeg smiler tilbage til hende, måske er det en bedre ide, for så stabil er jeg ikke deroppe.

Efter et par timers plukkeri hører jeg “Joeee!” i det fjerne. Det er Maria, der vinker med grydelapper, “Mangiare!” Vi lægger straks vores redskaber ned og går i retning af Alessandro. Italiensk mad er let at lokke med. Bordet er fyldt med forskellige pastaer, oste og rester af aftenens pizza. Jeg fylder mit glas og må indrømme at efter en hård dags arbejde smager det endnu bedre…

Relaterede rejsebeskrivelser

Ingen kommentarer endnu

Skriv en kommentar