Elizas blog

Sådan gør du din flyrejse så komfortabel som muligt

1. Vælg en passende flytid

Når du booker en ferie hos mig, kan jeg nogle gange tilbyde forskellige flytider på dagen. Desuden varierer flytiderne nogle gange dagene imellem. Vil du ændre flytiden efter din booking? I nogle tilfælde er dette muligt. Du kan læse mere om det under mine betingelser. Men pas på: du skal betale et gebyr for at ændre dine flybilletter.

2. Reserver sæder efter ønske

Du har sikkert prøvet det: da du checkede ind blev du anvist et sæde, der viste sig ikke at være så godt placeret. Mange synes det er bedst at sidde ved gangen, så de kan strække benene engang imellem, men jeg kan bedst lide at sidde ved vinduet, så jeg kan nyde udsigten. Derfor reserverer jeg gerne mit sæde inden min flyrejse, hvis dette er muligt.

Når du rejser med Norwegian eller Aegean Airlines, kan du reservere et sæde. Har du lange ben? Vælg da et sæde med ekstra benplads, for eksempel foran i flyet eller ved nødudgangene. Eller måske rejser I mange sammen? Så er det også muligt at reservere sæder, så I sidder sammen. Hvis dette er tilfældet, vil jeg anbefale at reservere sæde i god tid, da andre flyrejsende ellers vil komme jer i forkøbet. Du kan reservere et sæde ved Norwegian ind til 6 timer før afgang og ved Aegean Airlines helt frem til afrejsen. Du logger ind med dit PNR-nummer, som du finder på din faktura og dit efternavn. Du kan læse mere om det på min serviceside.

Det er desværre ikke muligt at reservere sæde på forhånd for mine andre afgange. I stedet kan du ankomme i lufthavnen i god tid, så du ved skranken i lufthavnen kan nå at få nogle af dine ønsker opfyldt.

3. Check ind online

Jeg vælger altid at checke ind online, når jeg skal ud at flyve. Det sparer mig for en masse stress og jeg. For mine flyrejser med Norwegian er det muligt at checke ind online 24 timer før afgang, og ved Aegean Airlines kan du checke ind online 48 timer inden afrejse. Du logger ind med dit PNR-nummer, som du finder på din faktura og dit efternavn. Desværre er det på nuværende tidspunkt ikke muligt at checke ind online for mine andre afgange.

Du kan selvfølgelig også checke ind i lufthavnen ved at være der 2 timer før afgang og checke ind ved skranken eller selvbetjeningsstanderne. Jeg vil anbefale dig at tjekke flyselskabets hjemmeside dagen før din afrejse for at være sikker på, at flytiderne ikke har ændret sig.

4. Sortér din håndbagage

Åh, hvis jeg havde en 5’er for hver gang jeg, lige efter at have sat mig til rette på mit sæde, er kommet i tanker om, at min bog stadig ligger oppe i min trolley! Jeg vil helst ikke bede mine medrejsende om at rejse sig, så jeg har fundet på et lille trick, der sikrer, at jeg får alt med mig til mit sæde. Jeg er begyndt at sortere min håndbagage. Jeg lægger alle de ting, jeg vil bruge under flyrejsen i en lille pose i håndbagagen, så jeg let kan tage denne ud inden jeg sætter mig. Sådan sikrer jeg, at jeg har alt, hvad jeg behøver under rejsen lige ved hånden.

5. Sørg for at spise og drikke nok under flyrejsen

Under flyrejsen er det altid muligt at købe noget at drikke eller spise, men det kan tage lang tid at vente på, at stewardesserne kommer hen til dig. Og tiden føles eksta lang hvis du sidder der med knurrende mave… Læg derfor en lille pakke kiks eller lidt frugt sammen med de ting, som du vil have ved dig under flyrejsen. Du må, som du nok ved, ikke have noget flydende med gennem sikkerhedtjekket i lufthavnen, men en tom flaske er tilladt. Jeg fylder ofte min flaske efter sikkerhedstjekket, så jeg har vand med ombord på flyet. Det er vigtigt at drikke rigeligt vand under flyrejsen, da der kan blive ret tørt i kabinen.

6. Bevæg dig lidt i flyet

Jeg prøver altid at bevæge mig lidt under flyveturen. Vippe med fødderne og gå en tur op og ned ad midtergangen. Personer, der er i øget risiko for blodprop, skal især være opmærksomme på, at det er vigtigt at bevæge sig under en flyrejse, for at mindske risikoen for blodpropper i benene.

For at øge komforten og bevægeligheden, sørger jeg altid for ikke at have stramtsiddende tøj på, når jeg rejser. Jeg synes, at det er dejligt, at have noget løst og komfortabelt på under en flyrejse.

7. Glem ikke disse gadgets!

De rette gadgets kan gøre din flyrejse meget lettere og mere komfortabel. Vil du gerne sove under rejsen? Husk da en nakkepude og eventuelt en øjenmaske. Du kan også tage ørepropper med, hvis du vil lukke lydene ude under flyrejsen. Så undgår du, at babyen bag dig holder dig vågen under hele rejsen!

 

God flyvetur.

Ps. Vil du have flere tips til rejsen? Læs da mine tips om håndbagage og mine tips om billeje.

Relaterede rejsebeskrivelser

Ingen kommentarer endnu

Skriv en kommentar