Elizas blog

Smag de lokale øl til Corfu Beer Festival

Da jeg besøgte det lille ølbryggeri Corfu Beer på øen Korfu, vidste jeg med det samme, at den festival, som de ville arrangere senere på året, måtte blive fantastisk! Corfu Beer Festival vil finde sted igen i år, fra 26. til 30. september. Jeg tænker nu tilbage til sidste år…

Jeg mødte Alex i bryggeriet. En ægte græker, der bor på Korfu og elsker de lokale delikatesser fra øen. Som en ven af bryggeriet tog han mig med på rundvisning, som efter manges mening producerer de bedste øl i Grækenland. Han viste mig hele processen med disse lokale øl, og han fortalte mig om Corfu Beer Festival. “Har du ikke hørt om den endnu? Ved du hvad Eliza, jeg tager dig med derhen!”

Lokale øl og folkedans

Sammen med Alex kører jeg en dag i oktober til Corfu Beer Festival. I mit hoved har jeg billedet af store tyske festivaler. Et helt forkert indtryk forsikrer Alex mig om. “Der kommer ikke tusindvis af mennesker til denne festival” fortæller han. “Det er småt i forhold til de tyske oktober festivaler. Gode smagsprøver står centralt i kombination med lokal folkedans. Der kommer dog også udlændinge på festivalen. Hvert år inviterer Corfu Beer Festival et værtsland. Jeg kigger mig omkring og ud fra flagene tænker jeg at Tjekkiet er værtslandet denne gang. “Det er helt rigtigt! Det er det der er så dejligt ved denne festival. Du oplever lokale øl fra denne ø, men også fra værtslandet”.

Smag under oliventræerne

Mens snesevis af græske og tjekkiske flag flagrer omkring os, og folk i traditionelt tøj går forbi, bestiller Alex en lokal øl til os begge fra en trætønde under store oliventræer: en kongelig jonisk pilsner fra bryggeriet i Corfu Beer. Jeg nipper langsomt til den græske drik, mens jeg kigger på folkedanserene i deres traditionelle tøj. Dette er at smage på den græske kultur på en helt særlig måde!

I år er værtslandet England på Corfu Beer Festival. Festivalen foregår fra den 26. til den 30. september 2018. Hvis du vil vide mere, kan du besøge Corfu Beer Festivals hjemmeside.

Relaterede rejsebeskrivelser

Ingen kommentarer endnu

Skriv en kommentar