Elizas blog

En storbyferie til Middelhavsområdet på min måde

September og oktober er de perfekte måneder til en storbyferie, og Middelhavsområdet har masser af smukke storbyer at besøge! Jeg blev forelsket i Málagas afslappede atmosfære og historien om romantiske Firenze. Jeg dansede under stjernerne i Barcelona og smagte på de lækreste fiskeretter i Lissabon. Men efter en lang dag, med at udforske storbyen, har jeg altid brug for, at trække mig tilbage til fred og ro. Har du det også sådan?

Jeg har derfor samlet mine bedste indkvarteringer, i nærheden af en storby. Så kan du nyde alt hvad metropolerne har at tilbyde, men samtidig undslippe travlheden. En afslappet storbyferie, på min måde!

Quinta dos Junqueiros – Lissabon

Azoia, 49 min. fra Lissabon

Under mit sidste besøg til Lissabon, boede jeg på Quinta dos Junqueiros, i kystbyen Azoia på Costa de Lisboa kysten. Quinta dos Junqueiros ligger på en landejendom på 40 hektar, bestående af fem typiske portugisiske hus, en have fuld af blomster og en swimmingpool. Det er i sig selv næsten en lille landsby! Liggende ved poolen, har jeg en smuk udsigt: grønne bakker, hvide huse og i det fjerne det smukke Atlanterhav. Jeg glemmer næsten, at Lissabon ligger lige rundt om hjørnet.

Masia Can Canal – Barcelona

Llinars del Vallés, 52 min. fra Barcelona

På en af de bedste tapas barer i Barcelona mødte jeg journalisten Julia. Da jeg nævnte, at jeg havde brug for et dejligt roligt sted i nærheden af Barcelona, inviterede hun mig til at besøge hendes landsted, Masia Can Canal. “Du hører ikke andet end fuglene,” sagde hun. Den næste dag kørte jeg til Llinars del Vallés, en lille time væk, stadig i Catalonien. Masia Can Canal ligger midt i mellem to naturparker. Den autentiske, catalanske landejendom fra det 18. århundrede er intimt og hyggeligt, både inde og ude. Angående stilheden, havde Julia ret, jeg sov som en sten den nat!

Villa Fiesole – Firenze

Fiesole, 26 min. fra Firenze

I renæssancen var bakken Fiesole i Toscana, en populær attraktion for de rigeste familier i Firenze. I dag finder du her Villa Fiesole, hvor du lige uden for byen kan nyde livet i smukke omgivelser. Villa Fiesole er en gammel, men luksuriøs villa med flere bygninger, hvor hvert værelse er unikt indrettet. Villaen ligger på bjergsiden, og du kigger her ud over Firenze. Det er kun en halv times kørsel til storbyen.

Cortijo Bravo – Málaga

Vélez Málaga, 37 min. fra Málaga

Cortijo Bravo er det kongelig forkælelse! eg har fået at vide, at markisen, der også selv bor på stedet, har ladet dette majestætiske hotel opføre helt fra grunden. Men ærlig talt er det, som om det altid har ligget der i den andalusiske sol, en kombination af stil, skønhed og moderne komfort. Her nyder jeg den lækre morgenmad, tager en afslappet siesta ved poolen, nyder den smukke udsigt og forkæler smagsløgene med de lækre og originale retter hver aften! Fra landsbyen Vélez Málaga, er der kun en halv times kørsel til Málaga.

Hvilken storby har du dejlige minder fra?

Relaterede rejsebeskrivelser

Ingen kommentarer endnu

Skriv en kommentar