Elizas blog

Toscana: vinproducent for én dag

En god vin på det rigtige tidspunkt er noget, jeg virkelig sætter pris på. Især hvis det inkluderer en solnedgang eller en stjernehimmel. Jeg har besøgt en del vingårde i Europa, og på den måde har jeg fundet en håndfuld favorit vine. Toscana forbliver en af mine favorit vinregioner med de grønne bakker, endeløse vinmarker, maleriske bjerglandsbyer og spændende vingårde. Det hænger selvfølgelig sammen at smagfulde vine bliver produceret i en smagfuld region, som fx Chianti-vinen! Fattoria Pagnana, én af mine yndlings indkvarteringer i Toscana, arrangerer noget helt specielt for vinelskere som mig, kaldet VendemmiAmo Pagnana. Hvad dette indeholder, vil jeg fortælle om i dette blogindlæg!

Vinsmagning på Fattoria Pagnana

Det var en solrig sommerdag i juni måned, da jeg for første gang kørte op til landejendommen Fattoria Pagnana. Efter at jeg havde pakket min kuffert ud, viste det sig, at jeg var ankommet på det helt rigtige tidspunkt. Ejeren af Fattoria Pagnana havde organiseret vinsmagning selv samme aften.

Sammen med de andre gæster nød jeg alle de forskellige vine. Vinene fra stedets egen vingård var med det samme blandt mine favoritter. ”Hvordan bliver sådan en vin egentlig lavet?” spurgte jeg hende fuld af entusiasme. ”Kom tilbage om tre måneder!” var hendes svar. ”Så kan jeg vise dig det, og du kan også selv tage del i processen!”.

Lær hvordan du laver vin i Toscana

Hun forklarede mig, at VendemmiAmo Pagnana bliver afholdt i midten af september. En weekend hvor alle Fattoria Pagnanas gæster kan prøve, hvordan det er at være vinproducent for en dag. Dagen begynder tidligt med plukning af druerne i vinmarkerne, herefter arrangeres en lækker velfortjent frokost efter det hårde arbejde. Derefter kan den bedste del begynde: at lave vinen. Der bliver også tid til at besøge vinkælderen og smage på forskellige vine, og dagen slutter af med en traditionel toskansk middag.

chianti-1

 

Er du begejstret for Toscana? Så tag et kig på min hjemmeside!

Relaterede rejsebeskrivelser

Ingen kommentarer endnu

Skriv en kommentar