Elizas blog

En velsmagende oplevelse på Tenerife hos San Roque

Når jeg rejser, lader jeg mig gerne overraske af det lokale køkken i det pågældende land. Det sker ofte, at jeg møder lokalbefolkningen, som serverer de lækreste retter for mig. I Spanien løb jeg for nyligt ind i restauranten på indkvarteringen San Roque, hvor jeg blev temmelig forkælet…

San Roque ligger i midten af landsbyen Garachico på øen Tenerife. De terrakotta-farvede mure på ydersiden af hotellet giver en varm og hyggelig følelse. Ejeren Laly er tydeligvis glad for at se mig, da jeg træder indenfor. Vi mødte hinanden tidligere på dagen, da hun stolt viste mig mit okkergule værelse. Hun fortalte mig her også, at jeg kunne glæde mig til aftenens måltid med lokale lækkerier. Det gjorde mig nysgerrig!

Vin fra øen

Jeg sætter mig ved bordet, og hurtigt har Laly skænket det første glas vin til mig. Jeg lader vinen finde vej til mine smagsløg. En speciel smag, ikke den gennemsnitlige hvidvin, kan jeg smage. Da jeg vender mig for at spørge Laly, hvilken hvidvin det er, fortæller hun mig ivrigt, at det er en lokal vin fra Orotava Valley på Tenerife. ”Dette er Tajinaste Blanco seco, Eliza. Senere har jeg flere lokale vine til dig!”. Laly nyder tydeligvis at være værtinde.

Restauranten på San Roque er det perfekte sted til at teste mine smagsløg. Du kan selv sammensætte din middag ud fra retterne på menukortet, men jeg bedte Laly om at overraske mig. Så jeg startede min middag med røget ål – ”frisk fra egen havn” – med stegte vagtelæg. Det havde jeg aldrig smagt før. Og gæt hvad? Det var super lækkert!

Æbletærte med marcipan

Laly serverede til hovedret frisk fisk fra det Atlantiske Ocean med kartoffelmos, hvidløg, rosmarin og vinaigrette. Igen en vellykket ret. I mellemtiden, har Laly allerede skænket mig endnu et glas hvidvin, herligt. ”Du har da lyst til dessert, ikke?” spørger hun mig, da hun fjerner min tomme tallerken. ”Faktisk kan du ikke sige nej til desserten, Eliza. Den er virkelig lækker!”. Som en lovende slutning på aftenen, kommer Laly med en æbletærte med marcipan og yoghurt sorbet. Jeg er i mellemtiden propmæt. Af de dejlige retter, men også af den lokale vin i rigelige mængder… For at konkludere; at spise på San Roque, er virkelig en oplevelse i sig selv. Og Laly sætter prikken over i’et!

Relaterede rejsebeskrivelser

Ingen kommentarer endnu

Skriv en kommentar