Elizas blog

VIDEO: mine oplevelser på Gozo

”Eliza har du lyst til at køre en tur, for at opleve øen? spørger min gode ven Manuel. Jeg havde ellers lige sat mig godt til rette, i en liggestol ved swimmingpoolen på Tal-Fanal Village, men en rundtur på øen kan jeg ikke sige nej til. Selvom Maltas lillesøster ikke er så stor, er der masser at opleve på Gozo.

I timevis kører vi langs den rå kystlinje med det krystalklare blå vand. Da vi stiger ud af bilen, lader Manuel mig klatre først. En smule usikker på benene klatrer på klippene et stykke opad, og bliver belønnet med den fantastiske udsigt over den uspolerede kystlinje. Det azurblå hav slår ind i mellem hårdt mod klipperne, så jeg mærker skumsprøjtet i ansigtet.

”Næste stop?” Det behøver jeg ikke at tænke så længe over. Sannat! Før jeg ved af det, er vi der allerede, og jeg absorberer alle indtrykkene af denne gamle landsby. De stejle klipper og plateauet ved Ta’ Cenc er imponerende. Manuel viser mig to spor, ”disse kaldes de gamle vognspor. De er ca. 4000 år gamle, men ingen ved hvordan de er kommet.” Jeg griner for mig selv, ”her på Gozo er der stadig så meget at opdage.

Da jeg besøgte øen sammen med Manuel, optog jeg denne video, hvor det smukke naturfænomen ”Azure Window” stadig stod. Desværre blev det ødelagt under en storm i marts 2017, og jeg værdsætter derfor minderne fra den del af Gozo.

Hvilket specielt land er dette! Vil du også gerne opleve mere af øen?

Relaterede rejsebeskrivelser

Ingen kommentarer endnu

Skriv en kommentar