Elizas blog

Mine yndlingsstrande i Algarve

Imens jeg installerer mig bag styret i min lejebil, tænker jeg tilbage til dengang for ca. femten år siden, hvor jeg for første gang befandt mig i Algarve. Jeg stødte på det tidspunkt ind i den indkvartering, der senere blev Eliza was here’s første af slagsen. I mellemtiden tør jeg godt at sige, at min kærlighed for at gå på opdagelse efter autentiske steder er startet her i Algarve. -Og nu er jeg tilbage!
Tilbage for at besøge mine yndlingssteder og for at opsøge og udforske de smukkeste strande i denne portugisiske region!

Falesia Beach

Tidligere på morgenen forlod jeg indkvarteringen Quinta dos Amigos, for at begynde min road trip langs Algarve kysten! Mit første stop? De røde klipper på Falesia Beach. Jeg parkerer min bil på toppen af klipperne, og går ad en stor trappe ned på stranden. Det gyldne sand føles dejlig blødt mellem tæerne og jeg nyder synet. Kystlinjen strækker sig så langt øjet rækker og de røde klipper skaber et helt unikt billede!

Praia da Marinha

På mindre end tre kvarter, kører jeg ad smalle veje til den næste strand: Praia da Marinha. Isabel, ejeren af Quinta dos Amigos, fortalte mig i morges, at denne strand er blevet kåret til den smukkeste strand i Portugal. Fuld af forventning ankommer jeg til Praia da Marinha. ”Pas godt på dig selv Eliza” sagde hun før jeg gik. Nu hvor jeg slentrer hen ad stranden, forstår jeg hvad hun mener. Havet kan pludselig blive vildt og før jeg ved af det, bliver jeg revet med af bølgerne og skubbet omkuld på klipperne. Grinene rejser jeg mig op, havet har her sin helt egen gang. Praia da Marinha har ikke vundet titlen, som den smukkeste i Portugal for ingenting.

Camilo Beach (Lagos)

Yderligere små tre kvarter senere befinder jeg mig igen ad små veje gennem små landsbyer. Camilo Beach venter på mig. En lille strand der ligger og gemmer sig mellem klipperne. Jeg går ad en stejl trappe for at komme ned til stranden. Jeg sætter mig på en af de mange bænke, og her på Camilo Beach er udsigten igen imponerende. Igen bliver jeg bekræftet i, hvor overvældende naturen kan være og hvor små vi mennesker i virkeligheden er. Efter en halv times tid bevæger jeg mig igen op ad trappen, bestiller et koldt glas vin på restauranten O Camilo, med udsigt over havet. Bedre sted at nyde et glas vin tror jeg næppe der findes!

Odeceixe Beach

Fra Camilo Beach kører jeg til mit sidste stop for i dag: Odeceixe Beach. Imens jeg går på stranden ser jeg i det fjerne to surfere nyde de perfekte bølger. Jeg beslutter mig for at kravle op på en klippe lidt længere oppe. Herfra har jeg en pragtfuld udsigt over den forrevne og rå kystlinje på Odeceixe Beach.
På den hyggelige café Kiosk Agapito Unipessoal Lda bestiller jeg en sandwich og noget koldt at drikke. Igen med havudsigt! Herfra fortsætter min road trip til aftenens opholdssted, Monte do Zambujeiro. I det hvide hus med blå mure føler jeg mig i aften en smule som en portugisisk dame…

Relaterede rejsebeskrivelser

Ingen kommentarer endnu

Skriv en kommentar